Yeni güvenlik konsepti oluşturuluyor

TSK ve istihbarat birimleri, Türkiye’nin İdlib’e yönelik operasyon hazırlığı sürerken, bölgedeki diğer hareketliliklerle ilgili de değerlendirme yaptılar.

Yeni güvenlik konsepti oluşturuluyor
Yeni güvenlik konsepti oluşturuluyor
GİRİŞ 14.10.2017 06:41 GÜNCELLEME 14.10.2017 06:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Özellikle terör örgütü PKK ve PYD’nin bu süreçte dikkatlerin İdlib’e çevrilmesini fırsat bilerek Türkiye’ye yönelik eylem içerisinde olduğu ve toplantılar yapıldığı saptandı. Bu bilgiler, TSK ve İçişleri Bakanlığı düzeyinde değerlendirildi. Sınır ötesinden Türkiye’ye doğru yönelen grupların takibi ve sınır geçişlerinin önlenmesi için yeni önlemler alındı.

Toplantılarda, bu hareketliliğin bir bölgeyle sınırlı tutulmadığı, Şırnak-Hatay hattındaki tüm sınır bölgelerine yönelik bir hazırlık yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 
 

Talimat verdiler! Türkiye'ye saldırmaya hazır olun


Hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Türkiye sınıra ilişkin yeni bir güvenlik konsepti üzerinde çalışmaya başladı. Bu kapsamda Şırnak’tan Hatay’a kadar uzanan illerdeki valilerin de katılımıyla, Türkiye sınırları içerisindeki güvenlik önlemlerini gözden geçirmek için toplantı yapıldı. Sınırötesi operasyondan bağımsız olarak, özellikle belli noktalar ve sınır geçişleri dikkate alınarak yapılan yeni planla sızmaların önlenmesinin sağlanacağı belirtildi. Toplantıda, içerdeki bazı gruplara operasyon düzenleneceği de belirtildi.

Türkiye’de 1200 mensubu olduğu, bunların eylem yapmalarının önlenmeye çalışıldığı dile getirildi. Suriye’deki operasyonlardan sonra terör örgütü DEAŞ üyelerinin Türkiye’ye geçmelerinin önlenmesi için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi. 

26 BÖLGE 6 AY YASAK 

Bingöl’de 7 ilçesindeki 26 ayrı bölge 6 ay süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Vatandaşların bu bölgelere girmesi yasaklandı.

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 15
  • Oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kerkük'e, aferin ve idlibe eş zamanlı olarak İran ve rüyayla birlikte taarruz hakkımızı kullanalım.
    Cevapla
  • musa yakar 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH c.c yar ve yardimciniz olsun...
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm keskinnisanci yerlestirin. Sallanani vurun
    Cevapla
  • Hain Avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    tek hedef var yigitlerim..isbitlikci sionist kuklasi pud ypg pkk isid daes kim vatsa hepsini öldürmejlk. o topraklarda musluman kurtler turkler araplar birlik icinde baris ve huzulu olarak refahiyla yasayacak. katillerin hirsizlarin cani cehenneme.gebercekler.
    Cevapla
  • abbas kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    bizide alın askere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!