Mahkemeden önemli düdüklü tencere kararı

İzmir’de, süpermarketten aldığı düdüklü tencere, yemek pişirdiği sırada patlayınca yüzü ve vücudunda ağır yanıklar oluşan Sema Coşkun, tazminat davası açtı.

GİRİŞ 29.10.2017 15:32 GÜNCELLEME 29.10.2017 16:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2015 yılının Şubat ayında süpermarketin züccaciye bölümünden düdüklü tencere satın alan Sema Coşkun, evinde yemek yaptığı sırada şok yaşadı. Mutfakta bulunduğu sırada düdüklü tencere büyük gürültüyle patladı. Tencere içerisindeki sıcak buhar ile yemek, çevreye saçıldı. Hem sıcak buharın hem de yemeğin üzerine gelmesiyle Sema Coşkun’un yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde, ağır yanıklar oluştu.

DAVA AÇTI, HAKKINI ARADI

Aylar süren yoğun ve stresli tedavi sürecinden sonra, Coşkun sağlığına kavuştu. Korktuğu olmadı ve yüzünde yanık izi kalmadı.

Stresle dolu geçen bu süreçten sonra Sema Coşkun, hukuk mücadelesi başlattı. İzmir3’üncü Tüketici Mahkemesi’ne manevi tazminat davası açtı. Düdüklü tencereyi üreten ve satan şirketlerin avukatları, mahkemeye ayrı ayrı verdikleri savunmalarında, aynı tencereden on binlerce satıldığını, Sema Coşkun’un ürünlerini talimatlara göre kullanmadığını ileri sürdü. Ancak mahkemenin atadığı bilirkişi, düdüklü tencere için ’ayıplı ürün, hatalı üretim’ raporu verdi. Bunu göz önünde bulunduran mahkeme, tencereyi üreten firmanın 13 bin 500 TL tazminat ödemesine karar verdi.

ŞİRKETİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Mahkeme kararına şirket avukatları itiraz etti. Davaya bakan Bölge Adliye Mahkemesi 13’üncü Hukuk Dairesi, yapılan itirazı reddetti. Yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Sema Coşkun’un avukatı Özgür Pınar, "Şirket her türlü itirazı yaptı, kendisini suçsuz göstermek için çabaladı. Ancak gerek bilirkişi gerekse de mahkeme, müvekkilimi haklı buldu. Bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi de zaten yapılan itirazı reddetti" dedi. Kararın örnek teşkil edeceğini belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bana göre tencere sogumadan kapagini acti. daha icinde basinc varken acarsan, hangi tencere olursa olsun böyle olur allah korusun
    Cevapla
  • patliyor 6 yıl önce Şikayet Et
    benim bir tanidigim tencere patlamasindan korktu ve boynundaki bir iligi koptu.sonra ameliyatlar gecirdi.aylarca yogun bakimda kaldi ama yasayamadi.simdi iki cocugu yetim kaldi.inanin bir yemek icin bu riski almaya degmez.bence kimse kullanmamali.
    Cevapla
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    marka neymiş ki
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    F. C bilmeden yorum yapıyorsun o basınçın kuvvetini bir kadının hatta erkeğin bile yenmesi mümkün değil
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan tencere nasıl hatalı hatalı senin beynin sıkışan buharın basıncın mutlaka ama mutlaka seydifin açılması gerekir demekki seydif açmamış kusur bu yani tencerede çıkış valffinde kullanma hatası diye savunma yapıyorsun bu savunmayı yapmak güneş yok demek kadar ahmakça yanan kardeşimize acil şifalar diliyorum.
    Cevapla
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    F.Ç arkadaşımıza cevaben, bir ürün tasarlanıyorsa ve bu tehlike arz ediyorsa, üretici öyle yapmalı ki, basınç süresince o kapak açmak mümkün olmamalı, kullanıcı hatası bu şekilde ortadan kalmış olur, uzay çağında yaşadığımızı düşünürsek bu çokda zor olacağını sanmıyorum.
    Cevapla
  • F.Ç 6 yıl önce Şikayet Et
    Düdüklü tencere kullanım talimatına harfiyen uyulmalı. Tencereyi açan tamamen kusurlu. Tencere kendiliğinden soğumadan veya suyla soğutmadan kesinlikle dalgınlığına bile olsa açma girişiminde bulunulmamalı. Kaldı ki O bayan isg eğitimi almış mı? Kadın tamamen kusurlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!