Ahırda PKK cephaneliği ele geçirildi

Siirt'te polis tarafından düzenlenen operasyonda, bir ahırda terör örgütü PKK'ya binlerce mermi ve çok sayıda el bombası ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 25.01.2018 19:02 GÜNCELLEME 26.01.2018 09:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Siirt kent merkezindeki Afetevleri Mahallesi'nde bir ahıra düzenlenen operasyon ile ilgili Siirt Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin güvenlik güçlerimize yönelik silahlı/bombalı eylemlerde kullanmak üzere silah ve mühimmat sakladıkları yönünde bilgiler elde edilmiş, Afetevleri Mahallesi'nde tespit edilen bir ahırda, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla yapılan aramada çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın talimatı gereği bir şahıs gözaltına alınmış, olayın diğer fail ya da faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. 10 bin 463 adet bixi fişeği, 1063 adet M-16 uzun namlulu tüfeğe ait fişek, 1522 adet kalaşnikof marka tüfeğe ait fişek, 518 adet uçaksavar fişeği, 5 adet bixi termal aparatı, 6 adet savunma tipi el bombası, 18 adet kalaşnikof marka tüfeğe ait şarjör, 1 adet 100'lük bixi mayonu, 2 adet palaska, 7 adet kalaşnikof tüfeğe ait şarjörlük, 30 adet fişek sandığı ele geçirilmiştir."

Operasyonda ele geçirilen terör örgütüne ait mühimmat, eski polis okulu binasında basına gösterildi. İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ile binaya gelen Siirt Valisi Ali Fuat Atik; yaptığı açıklamada, mühimmatların ele geçirilmesinde emeği geçen emniyet personeline teşekkür ederek, olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • illaki 6 yıl önce Şikayet Et
    teröristleri idam edin çıkınca yine yaparlar durmazlar bunlar idam edin temizlensin ortalık
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    öso ve mehmetçiğe gönderilsin mermiler kendi mermileriyle vurulsunlar
    Cevapla
  • Edirneli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları o sovdugunuz Ermeniler mi getirmiş taa Erivandan ???
    Cevapla
  • user 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yar ve yardımcınız olsun Aslan kardeşlerim Abilerim Askerlerim Polislerim Meslektaşlarım.
    Cevapla
  • fikretpolat 6 yıl önce Şikayet Et
    Alın o mermileri sıkın hain keferelere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!