Köşeye sıkıştılar! Bir bir teslim oluyorlar...

Afrin operasyonunda terörden temizlenen köylerde, ÖSO tarafından evlerin her köşesinde patlayıcı tuzak araması yapılıyor. Mehmetçiğin ilerleyişi karşısında köşeye sıkışan teröristler ise bir bir teslim olmaya başladı.

GİRİŞ 24.02.2018 08:55 GÜNCELLEME 24.02.2018 10:11
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan kurtarılan Afrin köylerinde ev ev arama tarama faaliyetleri yapılıyor. TSK öncülüğündeki ÖSO üyeleri, harekâtın başladığı günden beri 100'ün üzerinde köyü teröristlerden temizledi. Yaşanan sıcak çatışmaların ardından köyleri özgürleştirmeyi başaran birlikler, teröristlerin kaçarken geride bıraktıkları mayın ve el yapımı patlayıcıları temizlemek için ev ev arama tarama faaliyetlerine başlıyor. ÖSO'cular, yatak ve yorganların içlerine bile bakarak arama yapıyor.

 

HALK ZARAR GÖRMESİN DİYE...

Belirlenen mayınlar işaretlenerek köylerine dönen sivillerin ya da ÖSO savaşçılarının zarar görmesi engelleniyor. Belirlenen mayınlar daha sonra TSK'nın bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.

ÖSO'nun arkasında destek gücü olarak Suriye Görev Gücü tarafından özel olarak eğitilen Özel Harekât Polisleri görev alıyor. Cephe gerisinde görev alan bu birlikler, Mehmetçik ve ÖSO tarafından temizlenen bölgelerin güvenliğini sağlıyor. Terörden temizlenen bölgelerde giriş ve çıkışları denetleyen polisler, bir yandan operasyona giden birliklerin güvenliğini sağlarken diğer yandan da boşaltılan köylerde yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarını engellemek için çalışıyor.

BİR BİR TESLİM OLUYORLAR

Öte yandan Zeytin Dalı Harekâtı 35'inci günü geride bırakırken ÖSO savaşçıları 3 cephede birden ilerleyişini sürdürüyor. Mehmetçiğin ilerleyişi karşısında köşeye sıkışan teröristler ise bir bir teslim olmaya başladı. Son olarak Racu bölgesinde Büyük Korkan köyünde devam eden operasyonlarda bir kadın terörist ÖSO savaşçılarına teslim oldu.
 

YORUMLAR 20
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirler, dinimizin milletimizin varlığımızın en şiddetli ve geri dönmez düşmanlarıdır. Teslim olanlar bile, bir an gafletimizi yakalasalar kanımızı içerler. Bunların ıslah olması, tekrar insan hüviyetini kazanması mümkün olmayan vahşi ve kan içici yaratıklardır. Bunların esir alınarak milletimizin paralarının heba edilmesi yargı tarafından serbest bırakılarak yarım kalmış görevlerine tekrar dönmeleri tehlikesine karşı insanlığın ve ülkemizin geleceği düşünülerek bu yaratıkların uygun bir şekilde imha edilmesi vatanseverlik ve vatandaşlık görevidir.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları beslemeyeceksin acımıyacaksın fırsatı buldu mu kaldığı yerden devam eder.
    Cevapla
  • TR-SAKARYA 6 yıl önce Şikayet Et
    _İnsanın hamuru günahla yoğrulmuştur. Nefsine mağlup olup günah işleyebilir. Fakat ona düşen, Hz. Âdem ve Havva gibi, Allah’a tövbe ve iltica etmektir. Yoksa İblis’in yaptığı gibi günahını savunmaya çalışırsa, rahmetten mahrum kalır. Kokuşmuş ve bozulmuş şeyleri mideye doldurmak ona bir zulüm olduğu gibi, helal varken harama girmek de kişinin kendi nefsine zulmetmesidir. Hâlbuki Bediüzzaman’ın ifadesiyle: “Helal dairesi geniştir, keyfe kâfi gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.” Günah ağacının kökleşip her tarafa dal budak saldığı bir zamanda yaşıyoruz. Pek çok kişi günah bataklığında boğuluyor. Günah çamuruna dalan nice kişi, bunu misk u anber zannederek yüzüne gözüne bulaştırıyor.
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar teslim olmasaydı kim bilir kaç can yakacaklardı Onun için bunların kafalarına sıkacaksınki askerimize zarar vermesinler
    Cevapla
  • tayfur yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben siz nurcuları hep konuyla alakalı olmayan nasihatler söylemenizle tanıyorum velev ki doğru söyleseniz de ne söylemeniz gerektiğini pek tutturamazsınız
    Cevapla
  • TR-SAKARYA 6 yıl önce Şikayet Et
    _Şeytan yalan yere yemin eder, bununla vesvesesini kuvvetlendirir. -Şeytan, insanın hayrını istiyormuş gibi insana yaklaşır, aldatmaya çalışır. Yoksa “senin kuyunu kazıyorum” gibi tehditli ifadelerle yaklaşmaz. -Ayetteki “mahrem yerleri kendilerine göründü” kısmı adeta büluğ dönemini ifade etmektedir. Nitekim büluğ dönemine kadar erkek ve kadın birbirlerinin mahrem yerlerinin farkında değillerdir. Farkına vardıklarında cinsellik sınavı başlar ve bu çok çetin bir sınavdır. Şeytan, her iki tarafın birbirlerine olan fıtri meylini kullanmasını çok iyi bilir ve onları haram beraberliklere ve daha nice çılgınlıklara sevk eder.
    Cevapla
  • TR-SAKARYA 6 yıl önce Şikayet Et
    _Onların bu kıssasında Âdem’in evlatları olan bizler için pek çok ibretler vardır. Şöyle ki: Şeytan, bir yalancıdır, yalanlarla insanı kandırır. Nitekim bu olayda yasak ağaçtan yerlerse cennette ebedi kalacaklarını söylemiş, onların cennetten çıkmalarına sebep olmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek