28 Şubat çarşamba günü (Yarın) kar tatili olur mu? Son dakika açıklamalar...

Yurt genelinde kar yağışının ve don olaylarının yaşanması sebebiyle okulların 26 Şubat çarşamba günü kar tatili olması gündeme geldi. Peki hangi illerde yarın okul tatil olacak? İşte son dakika kar tatili haberleri...

28 Şubat çarşamba günü (Yarın) kar tatili olur mu? Son dakika açıklamalar...
28 Şubat çarşamba günü (Yarın) kar tatili olur mu? Son dakika açıklamalar...
GİRİŞ 27.02.2018 10:28 GÜNCELLEME 27.02.2018 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 28 Şubat çarşamba günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak. Peki kar yağışı etkisi altına giren illerde okullar tatil olacak mı? Özellikle aşırı don olaylarının yaşanması ile birlikte öğrenci ve veliler son dakika kar tatili haberlerine gözünü çevirdi. Bununla birlikte yarın okulların tatil olması gündeme alındı. Valiliklerden gelen son dakika açıklamalara göre kar tatili olan okulların listesi haberimizin detayında...

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLABİLİR?

Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Ankara, Eskişehir, Kastamonu, Karabük, Kütahya, Uşak, Konya, Bilecik, Çankırı ve Bolu'da yoğun kar yağışı olması sebebiyle okulların tatil edilmesi gündeme alındı. 

Bu illerde yaşayanlar için valilikten gelecek son dakika okul kar tatili haberleri haberimizde yer alacaktır. Şuan için bu illerde okullar tatil edilmemiştir.

İŞTE SON HAVA DURUMU TAHMİNLERİ!

28-ŞUBAT-hava-durumu

KAR İSTANBUL'A GİRDİ

İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. Silivri ve Beylikdüzü'nde sabah saatlerinde yağmaya başlayan karın gün içinde kent merkezine kadar inmesi bekleniyor.

CUMA'YA KADAR KAR VAR

Twitter'da İstanbul için çarşamba ve perşembe için kar yağışı uyarısından bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

Şen, ''Trakya'da kar yağışı başladı, yarın Tekirdağ da dahil sıcaklılar düşüyor. Çarşamba öğleden sonra ve perşembe İstanbul'da kar var. Nem yeterli ve sıcaklık 3-4 dereceye kadar düşer. İstanbul - Ankara yolunda Bolu'da, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da kar ulaşıma engel olabilir, cuma biter'' dedi.

KAR KALINLIĞI 10 SANTİM YÜKSELDİ

Edirne’de akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz örtü ile kaplanan kentte kar kalınlığı 10 santime yükseldi. Karayolları ve Edirne Belediye Başkanlığı’na bağlı ekipler, karayolunda ve caddelerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Kent merkezinde yolların kapanmaması için mücadele veren Edirne Belediye Başkanlığı 4 bobcat, kar küreme ekipmanlı 1 grayder, 2 kepçe, kar küremeli 4 yükleyici, 7 kamyon, 4 traktör ve 70 personelle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kar ile mücadele ediyor. Bir yandan kar küreme yapılırken, diğer yandan ise granürlü üre, tuz ve solüsyon serme çalışmasıyla yolların buz tutması ve kayganlaşması engelleniyor. Edirne’de gece yarısı kar etkisini yitirirken, sabah saatlerine kadar aralıklarla yağış olabileceği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • Songül 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün Antepte okullar tatilmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?