Yalıya çarpan geminin işletmecisinden açıklama

İstanbul Boğazı'ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin işletmecisi Vita Management S.A, olayın nedenlerinin tüm yönleriyle araştırılması konusunda kararlı olunduğunu bildirdi.

GİRİŞ 09.04.2018 17:11 GÜNCELLEME 09.04.2018 17:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Vita Management S.A'nın işletmecisi olduğu "Vitaspirit (DWT 74269)" adlı gemisinin Rusya'dan Mısır'a doğru seyir halindeyken İstanbul Boğazı’nda bir yalıya çarpmasından üzüntü duyulduğu belirtildi. Kılavuz kaptanın da hazır bulunduğu geminin, ana makinesinde meydana gelen sorun neticesinde rotasından saparak tarihi bir yapıda hasara yol açtığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMASI...

"Vita Management S.A olarak bu talihsiz olay nedeniyle derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Olaydaki en büyük tesellimiz ise herhangi bir yaralanma veya çevresel kirliliğin yaşanmamış olması. Bu vesileyle söz konusu olay esnasında yardımlarını esirgemeyen Türk yetkililerine içten teşekkürlerimizi sunarken, olayın nedenlerinin tüm yönleriyle araştırılması konusundaki kararlılığımızı da ayrıca ifade etmek isteriz. Olay yerinden kendi imkanlarıyla ayrılan Vitesipirit, bir sonraki talimata kadar Marmara Denizi'nde demirli vaziyette beklemektedir." 

 

 

İstanbul Boğazı'nda 7 Nisan Cumartesi günü ilerleyen Malta bayraklı "Vitaspirit" isimli gemi, Kanlıca önlerinde gemi makinasının tamamen stop etmesi nedeniyle Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış, kazanın ardından yalıda büyük çapta hasar oluşmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şirket Yunanistanda çok tuhaf
    Cevapla
  • Batmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalının parasını ver yoksa gemiyi içindekilerinide ver kaptanı al ama
    Cevapla
  • abdu el kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    birakmayin ben bir eski gemiciyim. 2001 de nuh cimentodan fransanin la farge firmasina cimento getirmistik yükün bir kismi firtinali havada islanmisti mahkemelik olduk 2 milyon dolar ceza kestiler. mahkeme bitinceye kadar teminatlar verilinciye kadar 6 ay bizim gemiyi kacmasinlar diye 32 tane halatla bagladilar çoğuda celik halatti. parayi alinca biraktilar parayi alin oyle birakin
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    yalının zararını karşılamalı
    Cevapla
  • sucukcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalı tarihi ancak görüldüğü üzere yıkılmaya meyilli bir yalıydı. Dayanıklı bir bina değil yani olası depremlere pek dayanmaz. Kaza üzücü ancak bence bu yalının devlet tarafından yıkılması gerekir. Denizin te dibine yalı, bina, işletme vs. konulur mu hiç . Dev dalga gelse ne olacak veya buna benzer gemi çarpsa ne olacak ? Yalı bence komple yıkılıp en az 30-40 metre gerilere yapılmalı kıy dibine inşaat yapılmaması gerekir.
    Cevapla
  • abdu el kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    ayrica oralar sit alani tarihi esere kafana göre sahipte olsan bir tane civi çakamazsın. 30-35 m yukarda yol var
    Cevapla
  • abdu el kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    nasil karar verdin cok merak ediyorum. araba carpmadi oraya nerdeyse 50-55bin grostonluk gemi carpti. arti en az 10-15 deniz mili surat vardir. neticede 200 yillik ahşap bir yapı , demekki son 200 yildaki olan depremlerde birsey olmamış. biraz mantikli yazalim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!