Kandil'e 'Terminatör' çıkarması

Türk Hava Kuvvetleri’nin Kandil ve çevresinde pazar günü 20 uçakla 14 kritik hedefi vurmasının ardından önceki gece de Kandil, Hakurk ve Avaşin-Basyan savaş uçaklarının hedefi oldu.

Kandil'e 'Terminatör' çıkarması
Kandil'e 'Terminatör' çıkarması
GİRİŞ 13.06.2018 02:59 GÜNCELLEME 13.06.2018 03:39
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hava-yer’ görevi olan ve ‘Terminatör’ olarak bilinen F-4 2020 uçaklarının çoğunlukta olduğu ve F-16’ların da katıldığı hava harekâtlarında, terör örgütü PKK’nın sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef, lazer güdümlü hassas bombalarla vurularak imha edildi.

İRAN’A DOĞRU KAÇIŞ

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), zor coğrafi koşullar nedeniyle bölgede hava harekâtlarına ağırlık verirken, kara birliklerinin Kandil istikametine sarkma operasyonu da devam ediyor. Sınırdan 30 kilometre kadar derinliğe inen komandolar, ele geçirdikleri yerlerde üs kurma çalışmalarını sürdürüyor. TSK ve MİT unsurları da bölgede eşgüdüm içinde çalışırken, terör örgütünün elebaşları arasında İran istikametine doğru hareketlilik yaşandığı bilgilerine ulaşıldığı bildirildi. 

DÖNÜŞ YOK

Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak’taki terör hedeflerine yönelik harekâtın bir bölümünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından harekât merkezinden bizzat takip edildi. Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile önceki akşam Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na gitti, brifing aldı. 

Orgeneral Hulusi Akar, harekât merkezine giderken Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanmaya başlayacağı yeni üniformayı giydi. 

YORUMLAR 19
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta Reisin dik duruşu TSK. nın dik duruş sergilemesi Eminimki tüm dünyayı kortuttu
    Cevapla
  • M.E.S 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet Türk ordusu ve Aynı zamanda müslüman Türk milletinin ordusudur yani müslümanların ordusudur.
    Cevapla
  • Servet çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    TPAO nın kandil dağı eteklerinde ve çevresinde petrol arama ruhsatı 2018 yılı sonunda bitecek konuyu takip eden bir vatandaş olarak geç başlayan ancak erken bitmesini beklediğim bir operasyon Allah Yiğitlerimizin yanında olsun inşallah.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Müslüman ordumuzu korusun ve muzaffer eylesin.Amin.
    Cevapla
  • Temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Türk ordusu şakir
    Cevapla
  • sakar şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    türk ordusu demelisin türk ordusu tüm müslümanların ordusu değildir
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kandil’e operasyon yapacaklarını yine 1 ay önceden söylediler.pkk yı bitirecez dediniz ya siz bu pkk yı bitirin kendimi asacam.Ölmeye bırakın biz karar verelim.Canımızı yakanların canlarını yakalım.1 ay önceden bağıra bağıra operasyon olmaz
    Cevapla
  • Mustafa Çetiner 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim sen kendi dünyana göre konuşuyorsun sana göre bakarsak öyle. Peki afrin içinde aylar öncesinden haber verilme dimi ? Verildi dimi kardeşim. Peki sonuç ne oldu afrin terörden temizlen dimi ? Temizlendi dimi. Demek ki neymiş söylemek ayrı icraat ayrıymış bunlar hem söylüyorlar hemde yapıyorlar. Demek ki ne yapmak lazım bizim çok yorum yapmamamız lazım. İş bilenin kılıç kuşananın söyleyipte yapabiliyorsa iş bitmiştir. Şimdi diyeceksinki ben konuşmasınlar diyorum, Bırak konuşşunlar o oda onların bileceği iş demekki bildikleri bazı şeyler var.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever rumuzlu zat. Sen ne diyorsun. Teröristler benim aşkerimi şehit edicek ben operasyon için başkasının gazını alıcam öylemi sen başta olsan değil bin sene milyon sene geçse terörü bitiremen. kimseyi dinlemem bir gece kaçmaya fırsat vermeden hepsini gafil avlarım. önce roket ve füzelerle vurur daha sonra uçak ve helikopter kaldırırım. Ama o cesaret kime var acaba.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    bir ay öncesinde değil, aylardır söyleniyor; ama bu uluslararası gazı almak için. devlet yönetiliyor, bakkal değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması