Yargıtay Başkanı'ndan Brunson açıklaması!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İzmir'de ev hapsinde bulunan rahip Brunson hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ABD'ye kritik mesajlar gönderen Yargıtay başkanı, "Bir yabancı devlet vatandaşının tutuklanması ve yargılanmasına ilişkin kararları verecek tek ve mutlak güç, bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir" dedi.

Yargıtay Başkanı'ndan Brunson açıklaması!
Yargıtay Başkanı'ndan Brunson açıklaması!
GİRİŞ 03.09.2018 11:44 GÜNCELLEME 03.09.2018 13:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yeni adli yıl açılışında yaptığı konuşmada Rahip Andrew Brunson’un yargılanma sürecine ilişkin, "İzmir'de bir yabancı devlet vatandaşının İzmir’de tutuklanması ve yargılanmasına ilişkin kararları verecek tek ve mutlak güç, yargı yetkisini Türk milleti adına kullanan bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti ideallerini yaşatma ve yüceltme iddiasını taşıyan yabancı devletlerin de öncelikle uluslararası hukukça korunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenliğine saygı duyması gerekir. Çağdaş demokrasilerin ve devletler hukukunun en temel ilkelerinden biri olan bu gerçeğin kaba güç kullanılarak ters yüz edilmeye çalışılması, insan haklarının güçlenmesine değil, zayıflamasına neden olur" dedi. 

"HSK VE YÜKSEK YARGI ÜYESİ SIFATI TAŞIYAN FETÖ/PDY SANIKLARININ YARGILANMASI ..." 

 

 

Cirit, "HSK ve yüksek yargı üyesi sıfatı taşıyan FETÖ/PDY sanıklarının yargılanmasını yapmakla görevli Yargıtay 9. Ceza Dairesine açılan dava sayısı 2017’de 106, 2018’in ilk 7 ayında ise 65 olup yargılama süreçleri devam etmektedir. Temyiz incelemesi yapan 16. Ceza Dairesinde ise 1671 adet FETÖ/PDY dosyası derdest olup, 730 adet dosyanın temyiz incelemesi adli yargılama ilkeleri çerçevesinde tamamlanmıştır" diye konuştu. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 11
  • Yilmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    ne de güzel söylemis. konusan asker, general, hakim bunlari özlemistik :)
    Cevapla
  • Cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketi ancak akepeli ve dihdar savcı hakimler kurtaaçak
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kıymetli başkanım ellerinden öpüyoruz sağol varol yargımıza güvenimiz herzaman tamdır içimizdeki hainler fetöcülerin çok büyük bir kısmı da temizlendi şükür.Bağımsız yargimiz çok daha güçlü kucaklayıcı ve adil bir şekilde yoluna devam edecektir.
    Cevapla
  • kesnlikle değil 5 yıl önce Şikayet Et
    Brunsonu ev hapsine bağımsız yargı mı gönderdi?
    Cevapla
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    ''FERASET'' !!! diye bağırıp duruyoruz her defasında,ya arkadaş brunson u cezaevinde öldürüp Türkiye yi suçlu konumuna sokacaklardı,MİT ve Devletimizde bu durumu anlayıp önüne geçmek için ev hapsinde tutuyor,bunda anlamayacak ne var?
    Cevapla
  • Cüneyt 5 yıl önce Şikayet Et
    orayı karıştırma hehehhe
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    adami cia öldürtcekti. cok bilgi var ajandir brunson.sen neyin pesindesin? sucu da Sayin Erdogana atacaklardi
    Cevapla
  • ÇAKIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Sence?
    Cevapla
  • KuZgUn 5 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum Türk Yargısını Terörist abd ve yandaşlarına bu açıklamayla bir ders verdiniz.Avucunu yalarsın ABD (brunson)yandaşları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...