Helikopter kazasından acı haber!

Helikopter kazasında yaralanan Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti.

GİRİŞ 06.09.2018 19:13 GÜNCELLEME 06.09.2018 20:45
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kazada düşen helikopter Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlıydı. Ünver de helikopterin içinde bulunuyordu.

TÜRKİYE'NİN LİSANSLI İLK HELİKOPTER PİLOTUYDU

 

Bostancı açıklarında düşen helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver'in Türkiye'nin lisanslı ilk helikopter pilotu olduğu öğrenildi.

BABASININ KURDUĞU OTOKAR, SAVUNMA SANAYİİ PROJELERİ SÜRDÜRÜYOR

Halil İbrahim Ünver, İsmet İnönü'nün terzisi ve Türkiye'nin ilk şehirlerarası otobüsünü üreten Otokar'ın kurucusu Bodrumlu İzzet Ünver'in oğlu. 1963 yılında kurulan Otokar'a Koç grubu ortak oldu.

Otokar'ın yüzde 45'i Koç grubunun, yüzde 25'i Ünver Holding'in yüzde 30'u ise halka açık. Şirket hissedarı Ünver Holding A.Ş., Ünver Ailesi tarafından kontrol edilmektedir. 1970 yılında Koç Holding tarafından yönetilmeye başlanan Otokar, savunma sanayii projeleri ile dikkat çekiyor.

HAVA TAKSİCİLİĞİ DE YAPTI

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti.

Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, havacılığın yeni gelişen bir pazar olduğunu ve helikopter taşımacılığının gelişimiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

YORUMLAR 27
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Fetö süpheli düsmanı işadamı galiba
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar mühim bir kaza mühim bir insanın ölümü nasıl bu kadar çabuk haber gündeminden düştü anlayamadım. Kazanın detayları kurtulanların ilk ifadeleri vs neden yayınlanmadı? Yorumlarda herkes suikast ihtimalinden söz ediyor. Öyle bir ihtimal varsa basın bunu araştırmalı yahut detaylı haber yapmalı.
    Cevapla
  • İron 5 yıl önce Şikayet Et
    yine birisi helikopter düşürdü.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj bu! dikkatli olmak elzemdir.
    Cevapla
  • Sevgican 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin :(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü