Sokak ortasında katletmişti! Cezası kesildi

KKTC’nin Gazimağusa kentinde ayrılmak isteyen üniversite öğrencisi eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında 5 bıçak darbesiyle öldüren Özgür Okumuş, planlayarak cinayetten en ağır ceza olan müebbet hapse mahkum edildi.

Sokak ortasında katletmişti! Cezası kesildi
Sokak ortasında katletmişti! Cezası kesildi
GİRİŞ 03.10.2018 10:53 GÜNCELLEME 03.10.2018 11:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Duruşmayı gözyaşları içinde izleyen Burcu’nun anne ve babası, “Kızımız gitti, içimize ateş düştü, karar vicdanımızı rahatlattı” dedi. 

18 Nisan 2017’de üniversite öğrencisi eşi Burcu’yla birlikte Lefkoşa’da yaşayan, ancak daha sonra aralarında sorun çıkarak ayrı yaşamaya başlayan Özgür Okumuş, genç kadının telefonunda erkek arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarını görerek kıskançlık krizine girdi.

 

 

Genç kadını Gazimağusa’da çalıştığı kafeye çağıran Özgür Okumuş, bir süre sonra eşiyle tartışmaya başladı. Burcu Okumuş’u önce kafe içinde kovalayan ardından sokakta genç kadını yakalayan gözü dönmüş koca, genç kadını 5 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Özgür Okumuş duruşmaları süresince eşini planlayarak öldürmediğini ve kendinden geçtiğini savundu ancak kamera kayıtları, sanığın bıçağı yanında getirdiğini ve genç kadının tüm direnmesine rağmen bilinçli bir şekilde öldürmek için bıçakladığını gösterdi. 
 
GÖZLERİNİN İÇİNE BAKTI, SON DARBEYİ VURDU

Cinayet davasının son duruşmasında hakim Fadık Aksun, “Sanığın Burcu Okumuş’la buluşmaya giderken bıçağı yanında götürmesi, öldürmeye karar verdiğinin en temel göstergesidir. Kamera kayıtlarından sanığın son bıçak darbesini maktülün gözlerinin içine bakarak oldukça sert bir şekilde vurduğu görülüyor. Bu noktaya kadar çok bilinçli davrandığı açıkça ortada” dedi. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, oy birliğiyle Özgür Okumuş’u müebbet hapse mahkum etti. 

Özgür Okumuş’un avukatı İbrahim Demirtaş ise, müvekkilinin ilk evliliğinden 15 yaşında bakıma muhtaç bir oğlu olduğuna dikkat çekerek, “Müvekkilim son derece üzgün ve pişman” dedi. 
 
GÖZÜ YAŞLI AİLE KARARDAN MEMNUN

Kararı gözyaşları içinde izleyen Burcu Okumuş’un ailesi, verilen cezadan memnun oldu. Burcu Okumuş’un babası Yaşar Akkaya mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada “Kızımın öldürüldüğü gün yüreğimize ömür boyu dinmeyecek bir acı ve ateş düştü. KKTC adaletine her zaman inandık, karar sadece kızım Burcu için değil, tüm toplum vicdanı için verilmiştir” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir ona baktım, bir ona baktım yanlışlık ben buradayım diyor.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    adam 2.evliliğini yapıyor ve üniversitede okuyan kızla evleniyor adam 45 yaşlarında kız 25 yaş aralığında hata ilk başta yapılmış
    Cevapla
  • hanzala 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız. Bakara 179
    Cevapla
  • Karaalioglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Burda öldürseydi 20 seneyle yırtardı. Sonra da iyi halden falan çok olsa 5-10 sene yatar çıkardı.
    Cevapla
  • Mr Spak 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum
    Cevapla
  • Mert Batıkaradeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    2 3 aya çıkar merak etme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor