Türkiye'den Gürcistan'a 100 bin doz aşı

Türkiye, Gürcistan'a aşılama çalışmalarında kullanılmak üzere 100 bin doz Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) aşısı verecek.

Türkiye'den Gürcistan'a 100 bin doz aşı
Türkiye'den Gürcistan'a 100 bin doz aşı
GİRİŞ 13.02.2019 17:40 GÜNCELLEME 13.02.2019 17:40

Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe Gürcistan Sağlık Bakan Yardımcısı Zaza Bokhua ile İstanbul’da Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi tarafından düzenlenen ''Halk Sağlığı Acil Durumlarına Hazırlıklılık ve Yanıt Bölgesel Eylem Planı Bakanlar Toplantısı'' dolayısıyla bir araya geldi. Yapılan ikili görüşmenin ardından Türkiye ile Gürcistan arasında ''Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Alanında İşbirliği Anlaşması'' imzalandı. Bu anlaşmaya göre Türkiye Gürcistan’na 100 bin doz aşı verecek. Aşılar 15 gün içerisinde teslim edilecek. 

İmza töreninde konuşan Emine Alp Meşe, anlaşmanın İstanbul’da gerçekleştiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) organizasyonunun temel amaçlarından biri olan bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusunda, küresel ve bölgesel işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil ettiğini söyledi. 

Meşe, Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

''Son yıllarda ilaç ve tıbbi cihaz alanında büyük ilerleme kaydeden yerli sanayimiz ile Gürcü muhataplarımızla ticari faaliyetlerin geliştirilmesi iki ülke açısından yararlı olacaktır. Gürcistan ile ilaç, tıbbi cihaz ve aşı gibi konularda işbirliğimizi daha da geliştirebiliriz. Gürcistanlı hastaların tedavilerini kamu, özel ve üniversite hastanelerimizde kaliteli hizmetle sağlayabiliriz. Öğrencilere Türkiye’de tıp, hemşirelik gibi alanlarda lisans ve uzmanlık eğitimleri verebiliriz. Tüm bunları Türkiye’de Sağlık Bakanlığı bünyesinde kanunla kurulmuş olan Sağlıklı Hizmetleri Anonim Şirketi (UHSAŞ) vasıtasıyla gerçekleştirebiliriz.'' 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?