Gürcistanlı Sophia müslüman oldu

Gürcistan uyruklu ve Hıristiyan-Ortodoks inancında olan Sophio Pataridze(1984), Ramazan-ı Şerif’in ilk günü olan 6 Mayıs 2019 günü İstanbul Gaziosmanpaşa Müftülüğü’nde düzenlenen İhtida Merasimi ile Müslüman oldu ve adını da “Safiye” olarak değiştirdi.

Gürcistanlı Sophia müslüman oldu
Gürcistanlı Sophia müslüman oldu
GİRİŞ 10.05.2019 04:42 GÜNCELLEME 10.05.2019 04:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gaziosmanpaşa Müftülüsü Osman Şen’in huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek İslam dinine giren Safiye Pataridze, Türkiye’deki Gürcistan Gönüllüleri tarafından yayınlanan İslami kitapları okuyarak İslam dini hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Müslümanlık hakkında okudukça ve bilgilerim arttıkça, bu dinin iman ve ibadet hususları ile ahlak ölçülerinin benim hayat anlayışıma ve mantığıma çok daha yatkın olduğunu gördüm ve merakım daha da arttı. Bunun üzerine Türkiye’ye geldim ve Müslümanlıkla ilgili bilgilerimi arttırdım. Burada tanıştığım çok değerli dostlarımla birlikte bugün Müftü efendinin huzuruna çıktım ve Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldum.” dedi.

 

 

"ARTIK BENDE MÜSLÜMANIM"

Son yıllarda ülkesinde pek çok insanın Müslüman olduğunu söyleyen Pataridze, “Elhamdülillah, artık ben de Müslümanım.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.


Safiye Pataridze’nin İhtida Merasimini yöneten Gaziosmanpaşa Müftüsü Osman Şen de, yaptığı açıklamada, “Bu değerli hanımefendi, Gürcistan’ın Kutaisi şehrine yaşamaktadır. Türkiye’de basılarak ülkesine gönderilen Gürcüce din kitaplarını okuyarak İslamiyete ilgi duymuş ve bu ilgisini amele dönüştürerek, Allah’ın da izni ile bugün huzurumuzda İslam dinine girmiş bulunmaktadır, kendisini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

MUSLİMGEORGİA
ULUSLARARASI YARDIMLAŞMA VAKFI

 

 

YORUMLAR 3
  • Hızlı ve Öfkeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah acaba bizim gavurlar kafirler zındıklar oy hırsızları darbeciler teröristler ezan düşmanları ramazanda su içenler domuz eti yiyipte övünenler ne zaman Müslüman olacak bence geberince
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    selam hidayete tabi olanların üzerinedir
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Barekallah. Zaten buluğ cağına kadar Müslümandınız, Islam yuvasına geri döndünüz. Allah'ımızın cc merhameti rahmeti herkesi kuşatmıştır. Ne mutlu ifadesini fıtrat üzere devam ettirenlere. Akıla değil akıl ile vahyi görenlere, Allah'a cc sığınanlara selam olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!