Depremzedelere yardım ulaşmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

Sözcü Gazetesi başta olmak üzere bazı internet sitelerinde yer alan Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Sözcü’nün manipülatif haberini Karşıyaka Mahallesi muhtarı ve vatandaşların açıklamalarıyla yalanlandı.

GİRİŞ 11.02.2020 23:43 GÜNCELLEME 12.02.2020 09:34
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Elazığ'da merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bazı basın yayın organlarında çıkan Karşıyaka Mahallesindeki depremzedelere yardım ulaşmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, açıklamalarda bulundu.

 

 

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ruhi Demirbaş ise mahallede ağır hasarlı evlerin çok fazla olmadığını söyledi.

Mahalledeki bazı vatandaşların çadırda kaldığını, bazılarının ise gelen yardımları aldıktan sonra tekrar evlerine döndüğünü belirten Demirbaş, Kızılay ve AFAD ekiplerinin gıda kolileri dağıttığını ifade etti.

Demirbaş, depremin ardından devletin vatandaşlara her türlü yardımı yaptığını vurguladı.

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Mahalle sakinlerinden Ali Timuştek, açıklamalarda bulundu.

'DEVLET HER TÜRLÜ YANIMIZDA'

Mahalle sakinlerinden Gaffure Aşık, deprem korkusuyla evlerine giremediklerini belirtti.

Mahallede kurulan çadırlarda kaldıklarını aktaran Aşık, "Burada da çok şükür sabah öğlen akşam yemeklerimiz geliyor devletimiz odunumuzu kömürümüzü yolluyor, sobamızı verdi. Soğuktan bir nebze de olsa kurtulduk." ifadelerini kullandı.

Aşık, şöyle konuştu:

"Aç açıkta kalmadık. İhtiyacamız olan söylüyoruz. Suyumuzu da odunumuzu da kömürümüzü de getiriyorlar. Günde üç öğün yemekte getiriyorlar. Bu konuda devlet her türlü arkamızda."

Mahalle sakinlerinden İrfan Gezerer, çadır alanından sorumlu yetkililere sorunlarını ilettiklerinde çözüme kavuşturulduğunu anlattı.

Gezerer, yapılan yardımlarla ilgili şunları kaydetti:

"Allah devletimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Tabiki yardımımızı alıyoruz. Çadırımız olsun  battaniyemiz olsun gıda olsun her şeyimizi aldık."

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

'ÇOK ŞÜKÜR BİZİ DARDA BIRAKMADILAR'

Ali Timuştek ise evinin hasarlı olması nedeniyle çadırda kaldığını dile getirdi.

Timuştek, "Çok şükür bizi darda bırakmadılar. Yardım ettiler. Devletimiz arkamızda sırtımızda." dedi.

SÖZCÜ'DEN SKANDAL HABER

Her fırsatta asılsız haberlerle hükümeti yıpratmaya çalışan Sözcü Gazetesi'nin haberine depremzedeler tepki gösterdi.

Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde, '' 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda kalmaya başlayan Karşıyaka Mahallesi sakinleri kendilerine yeterince yardım yapılmadığını iddia etti. Yardım gelmediği için çadırlarda vatandaşların aç, susuz kaldığını söyleyen depremzedeler, "Depremde o kadar para toplandı bu paralar nereye gitti?" diyerek duruma tepki gösterdi.'' ifadeleri yer almıştı

YORUMLAR 23
  • Sevcan İnegöl 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz ,Venezuela halkı için dertlenen bir milletiz.Biz Osmanlı evladıyız.Kendi insanımız ne gibi bir kastımız olabilir.Alevi,kürt ne demekmiş.Biz kardeşiz.Herkes canımız ciğerimiz..Utanma,arlanma yok...
    Cevapla
  • mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın SÖZCÜSÜ paçavrayı kimse ciddiye almasın fosseptik çukurunda yaşasın o mahlukat
    Cevapla
  • Ahmet Palu 4 yıl önce Şikayet Et
    ben elazığlıyım. ailemde bizzat merkezde yaşamakta bir sürü akrabamda var hepside fazla fazla yardım aldıklarını söylediler. ALLAH razı olsun Süleyman SOYLU ve Murat KURUM bakanımız, belediye başkanımız, valimiz, ve millet vekillerimiz sokak sokak geziyorlar. benim ailemin evinde her hangi bir hasar olmamasına rağmen devlet yetkililerimiz ne olur ne olmaz diye yinede çadır verdiler. gıda yardımında bulundular. RABBİM devletimize zeval vermesin. Her yerde olduğu gibi Elazığdada fitne fesatçılar var. işleri güçleri yalan dolan.
    Cevapla
  • www 4 yıl önce Şikayet Et
    mecbur öyle diyecekler yoksa içeri atarlar
    Cevapla
  • İstanbul-18 4 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesizlik ve seviyesizlik yapıyorsun. Azıcık akılla düşünsen anlarsın ki 4 milyon Suriye'liye sahip çıkabilecek güç ve merhamette bir devlet elbette kendi vatandaşına sahip çıkma gücüne sahiptir. Ama sen anlaşılan sözcü abonesisin.
    Cevapla
  • angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar dişa caliştiklari için neyin ne olduğu umrunda değildir türkiye karişsin başka dertleri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu