Kadir Şeker davasında yeni gelişme!

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32),engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker (20) hakkında verilen hapis cezası ve tutukluluk halinin devamı kararına itiraz için avukatları Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.

Kadir Şeker davasında yeni gelişme!
Kadir Şeker davasında yeni gelişme!
GİRİŞ 19.10.2020 12:44 GÜNCELLEME 19.10.2020 12:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Özgür Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Ekim günü görülen karar duruşmasında önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle ceza; önce 15 yıla, Kadir Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirilip, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

CUMHURİYET SAVCILIĞI İTİRAZDA BULUNDU

Mahkemede verilen mütalaada haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanmasını talep eden Cumhuriyet Savcılığı, cuma günü Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne verilen karar için itiraz edip, talebini yeniledi.

AVUKATLARI KARAR İTİRAZDA BULUNDU

Kadir Şeker'in avukatları da yerel mahkemenin verdiği hapis cezası ve tutukluk halinin devamı kararına itiraz için bir üst mahkeme olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker bir kadına yardım etmek isterken meydana gelen olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiğini belirterek, ''Kadir Şeker için istinaf mahkemesine itiraz dilekçesi verdik. Ayrıntılı istinaf dilekçemizi de gerekçeli kararın bize tebliğinin ardından sunacağız. Ayrıca Kadir Şeker'in tutukluk halinin devamına da itiraz ettik'' dedi.

YORUMLAR 25
  • FURKAN DERELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda hep katilin cezasını cekmesı yonunde ancak herkes sunu unutuyor.Halkın Vicdanıda öldü gece yarısı karısını döven bir adam gördüklerinde artık insanlar gülüp geçecek bunu herkes unutuyor...
    Cevapla
  • birtek vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    boyle bir kesici alet tasiyip sonrada lazim oldu iyilik yaptim ise yaradi Hadi ordan seni uyaniik.ceza Az bile derhal uygulanmalı.
    Cevapla
  • Polis 3217 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyosunuz adamin sapik oldugu anlindami yaziyor.kurbani degil katili savunuyorsunuz....ben olsam idam ederdim ki mafya dizilerine bakana ders olsaydi
    Cevapla
  • Yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar pesini braksada ölenin ailesi brakmaz.bu katil temiz olsa bicak tasimaz
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    "Vatandaş" Konya gibi bir şehir merkezinde sırf Portakal soymak için 20cm bıçak taşıyacaklarını sanmıyorum!! Kadir de ifadesinde "öncesinde tehdit edildim o yüzden bıçak taşıyorum..." diyor zaten. Ben bıçak kullanmasını bilmem elimi keserim ama O, o arbede hızlıca çekip saplamış dikkat edersen.
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Dengesiz insanlar 20 cmlik bıçak var aşırlar ancak
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Her bıçak taşıyan ,adam öldürmek içinmi taşıyor . Ozaman bıçak satanlarada seri katil gözüyle mi bakalım bre cahil
    Cevapla
  • Sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim doguda bir horoz öldūrūldū diye.tam 17 kisi öldūrūldū....kadirbeyin akli olsa cezasini ceker.cūnkū onu sag brakmazlar.adamin ailesi akrabalari yanina brakirlarmi
    Cevapla
  • MehmetcikSever 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin doguda demek ki 17 insanin degeri, bedeli 1 horoz. Kisasa hayat vardir, buyururken buyuk NEBI bunu kastetmemisti, ama Onu anlamis olsaydilar munafik ve kafirler HDPliler zaten MEHEMTCIGE kursun sikmazdilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama