Dışişleri'nden son dakika Tunus açıklaması

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, "Tunus anayasasının hükümleri çerçevesinde demokratik meşruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri'nden son dakika Tunus açıklaması
Dışişleri'nden son dakika Tunus açıklaması
GİRİŞ 26.07.2021 11:38 GÜNCELLEME 26.07.2021 12:57

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, "Tunus anayasasının hükümleri çerçevesinde demokratik meşruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tunus'ta Cumhuriyet Bayramının kutlandığı 25 Temmuz 2021 tarihinde halkın iradesini temsil eden Meclis’in faaliyetlerinin askıya alınmasından derin endişe duyuyoruz.

Bölgede halkın beklentileri doğrultusunda yürütülen demokratik süreç bakımından örnek bir başarı öyküsü olan Tunus’un bu müstesna konumunun ve demokratik kazanımlarının korunması Tunus için olduğu kadar, bölge için de büyük önem taşımaktadır.

Bu bakımdan, Tunus anayasasının hükümleri çerçevesinde demokratik meşruiyetin en kısa sürede yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Demokrasi yolunda bugüne kadar pek çok merhaleyi başarıyla aşan Tunus halkının, bu sınamanın da üstesinden geleceğine şüphe duymuyoruz.

Türkiye, güçlü tarihi bağları bulunan Tunus'un ve kardeş Tunus halkının yanında yer almaya devam edecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • soner 5 yıl önce Şikayet Et
    tunus da darbeyi destekleyenler sokakları doldurmuş karşı çıkanlar az sebebi ekonomik kriz laikler kazandı
    Cevapla
  • Eski ak partili 5 yıl önce Şikayet Et
    Susun lan ses çıkarmayın. USD ne derse o olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'yı şimdi de Austen Fırtınası vuracak!
SPK’dan takas kesinliği ve pay blokajı açıklaması: Fon tasfiyesinde kritik ayrıntı