Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangının şüphelisi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) çıkan ve yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili gözaltına alındı. Ankara Adli Tıp Kurumu'nun Mehmet T. hakkındaki raporu savcılığa ulaştı.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangının şüphelisi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi
Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangının şüphelisi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi
GİRİŞ 26.07.2021 21:05 GÜNCELLEME 26.07.2021 21:05

1925 yılında kurularak 1937'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Hazine'ye bağışlanan Çankaya ilçesindeki Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde dün öğle saatlerinde yangın çıktı. AOÇ'nin Eskişehir yoluna yakın bölgede bir kaç noktada çıkan yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Yangın, Orman Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 hektarlık alan zarar gördü.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL RAPORU

Ankara Adli Tıp Kurumu'nun Mehmet T. hakkındaki raporu savcılığa ulaştı. Raporda Mehmet T.'nin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi. Savcılık, ifadesi alınamayan Mehmet T.'nin rapor doğrultusunda tam güvenlikli hastaneye sevkini talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli Mehmet T.'nin Eskişehir Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Birimine sevkine karar verdi. 

Öte yandan soruşturma kapsamında yangını gören bir tanığın ifadesi alındı. Görgü tanığının ifadesinde, şüpheli Mehmet T.'yi elinde yanan bir odun parçasıyla yarı çıplak bir şekilde yanan alanda gördüğünü, daha sonra alevlerin hızla yükseldiğini söylediği belirtildi.

'YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİ'

Öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Teczan Karakuş Candan, bölgede geçmiş dönemde yapılan yol ve bariyerler nedeniyle ekiplerin yangına geç müdahale ettiğini ileri sürdü. Orman Genel Müdürlüğü'nce geç müdahale iddiasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada yangının dün saat 12.10'da; Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü ve Ankara Orman İşletme Şefliği sınırlarındaki zırhlı birlikler mevkiinde bulunan AOÇ arazisinde çıktığı belirtilerek, "Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince; 1 helikopter, 9 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ile 12.20'de yangına müdahale edilmiş ve 13.00'da kontrol altına alınmıştır. Bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberler doğruyu yansıtmamaktadır. Yangına zamanında müdahale edilmiş ve 40 dakika gibi kısa bir zamanda kontrol altına alınmıştır" denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada ise saat 12.10’da çıkan orman yangınına 12.20’de ilk müdahalenin yapıldığı bildirilerek, "İlk olarak Hacettepe bölgesinde görülen yangına Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ait olan ve bölgede görev yapan su tankeri ile müdahale edildi. Akabinde ise Orman Genel Müdürlüğüne ait ekipler vakit kaybetmeden alana sevk edildi. Yangına; 1 helikopter, 9 arazöz ve 4 ilk müdahale aracı ile yangın söndürme işçileri müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı" denildi.

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı