Görünmeyen şehit mezarı için ilginç yöntem

Trabzon'un Şalpazarı ilçesi Üzümözü Mahallesi'nde şehit jandarma er Necaettin Güner'in 57 yıl önce yaptırılan mezarı, görünmeyince çocukları ilginç bir çözüm buldu. Mezara 100 metre mesafede ve yol kenarına yaptırılan anıt, törenle açıldı.

GİRİŞ 31.10.2021 11:18 GÜNCELLEME 31.10.2021 11:27
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ankara'daki vatani görevi sırasında yol kontrolünde 'dur' ihtarına uymayan kaçakçıların otomobilinin çarpması sonucu 5 Eylül 1964 yılında şehit olan jandarma er Necaettin Güner (21) için oğulları Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Güner ile Başkan Yardımcısı Necati Selvitop Güner, Şalpazarı ilçesi Üzümözü Mahallesi'nde anıt ve hayır çeşmesi yaptırmaya karar verdi. Şehit askerin patika yoldan ulaşılan ve üst kısımda kalan mezarı, görünmeyince aile anıt için farklı bir çözüm buldu.

'BEN VE ARKADAŞLARIMA BİR FATİHA YETER' YAZISI

Yol kenarı yaptırılan, mezara 100 metre uzaklıkta ve üzerinde '100 metre yakında, tam karşında bir şehit yatıyor. Ben ve arkadaşlarıma bir Fatiha yeter' yazılı anıt, törenle açıldı.

Törene Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız, İl Müftüsü Osman Aydın ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim'in okunduğu törende anıt ve hayır çeşmesi dualarla açılıp kurdele kesildi. Törenle katılan patika yoldan yürüyerek, şehit askerin mezarını ziyaret etti, dualar okudu.

'BABAMI RÜYAMDA GÖRDÜM, BİR ŞEY YAPMAMI İSTEDİ'

Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı, şehidin oğlu Necati Selvitop Güner ise "Babamı rüyamda gördüm, benden bir şey yapmamı istedi. Ve dualarla anılması anıt ve hayır çeşmesi yaptırmaya karar verdik. Mezarı 57 yıl önce yolun üst kısmında yer alan araziye defnedildi. Bugün yoldan gelip geçenler, mezarı göremiyordu. Mezar görünmeyince anıtı, görünen yere yaptık. Şimdi herkes mezarı görüp, dua ediyor" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı, şehidin oğlu Mehmet Güner, şehit yakınları için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Babaları için de anıt ve hayır çeşmesi yaptırdıklarını ifade eden Güner, amaçlarının şehitlerin hatırlanarak yad edilmesi olduğunu söyledi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 26
  • Selmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hak katında şehit ise en büyük makama ulaşmaş demektir. Buna gerek olmadığı kanaatindeyim.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    şehitlerimiz Allah hepsinden razı olsun
    Cevapla
  • VANLI. 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehit mezarları vatanımızın tapusudur. Takdir edilmesi gerekir.
    Cevapla
  • akıllı adam 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle gösterişi seven insanlarız ki, her şeyi illa birileri görsün istiyoruz. şehide Allah'tan rahmet diliyorum. fakat bu işin psikolojik alt yapısı gösteriş
    Cevapla
  • Oruç düzgün 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne desek ki sana
    Cevapla
  • goksu 2 yıl önce Şikayet Et
    sen bunu anliyamassin dosdum
    Cevapla
  • Akillsiz adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Masallah cok akilisin
    Cevapla
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm şehit ve gazileri merhametiyle ödüllendirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor