MEB sınavlardan önce öğrencileri uyardı! AÖL online 1. dönem sınavlarında kopya çeken...

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem Açık Öğretim Kurumları sınavlarının online olarak yapılması kararını aldı. AÖL sınavları da bu kapsamda 4-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açıktan aldıkları eğitimle lise mezunu olma planları yapan öğrenciler sınava kısa bir zaman kala çalışmalarına hız verirken kritik açıklama MEB'den geldi. İnternet tabanlı ortamda yapılacak sınavlarda kopya çekmeyi düşünen öğrencilere uyarı yapıldı…

MEB sınavlardan önce öğrencileri uyardı!  AÖL online 1. dönem sınavlarında kopya çeken...
MEB sınavlardan önce öğrencileri uyardı! AÖL online 1. dönem sınavlarında kopya çeken...
GİRİŞ 03.12.2021 09:33 GÜNCELLEME 03.12.2021 10:51
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Aralık ayında düzenlenecek Açık Lise sınavlarına kısa bir zaman kala öğrenciler sınavların nasıl yapılacağını gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavlarında adaylara 20 soru sorarken bu soruların cevaplanması için 25 dakika  süre verecek. Sınavın internet üzerinden düzenlenmesi sebebiyle Bakanlık kopya, bilgi paylaşımı ve haksızlıkların önüne geçilmesi için sınavlarda düzenleme yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çevrimiçi sınav duyurusu ile öğrencilere sınav kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Online sınav uygulaması yurt dışı ve yurt içinde eş zamanlı başlayıp bitecek. Sınav ekranı 4 Aralık Cumartesi günü sabah saat 09.30'da açılırken 10 Aralık Cuma günü saat 23.59'da kapanacak. İşte MEB'in öğrenciler için yaptığı açıklamanın detayları...

MEB'den sınavlarla ilgili önemli gelişme! İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı sınav artık...MEB'den sınavlarla ilgili önemli gelişme! İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı sınav artık...

"Öğrenciler Sınav Kurallarını Kabul Etmiş Sayılacak"

Açık Lise öğrencileri online sınavlara giriş yapmadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirecek. Bu bildirim ile birlikte öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılacak. Sınav kurallarını ihlal eden öğrencilere cezai müeyyideler uygulanacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı duyuruda sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamaların kapatılacağı bilgisi paylaşıldı. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek. Açılan programın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecek.

Öğrenciler sınav esnasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacak, sınav sırasında ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapılmayacak. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacak. 

Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve kopya çektiği tespit edilen öğrenci hakkında işlem yapılacak.

Açık Lise Online Sınavları Nasıl Yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi Üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sınav sistemine giriş yapabilirler. Sol tarafta bulunan menü yardımıyla sorumlu oldukları dersleri görüntüleyebilen adaylar istedikleri sınavı başlatabilirler. Çevrimiçi sınavlarda dört seçenekli 20 sorudan oluşan test uygulanır. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika süre uygulanır. 

Öğrenciler sınav ekranında cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci " Sınava girdi" sayılarak dersten 'sıfır' puan alacaktır.  Öğrenciler istedikleri zaman sınavı bitirebilirken sınav sonrası sorular ve cevaplar adaylara gönderilmeyecektir.

Sınavın Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Açık Lise sınavları 100 puan üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. Her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5(beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. 20 soru üzerinden en az 9 soruya doğru yanıt veren yani 45 puan alan öğrenciler dersi başarıyla tamamlamış olur. Değerlendirme esnasında hatalı soru ve sorular çıkması durumunda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değeri yeniden hesaplanacaktır. 

YORUMLAR 82
  • Yeter 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçmeli derslere giremedim sinafangirdiyimdede gözükmedi ders seçimlerinde de yokdu seçmeli ders secmisdim
    Cevapla
  • Reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç yıl boşuna emek verdik yazık
    Cevapla
  • Sultan 2 yıl önce Şikayet Et
    Off hiç çalışmadım yaa Napacam ben
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Basit sorular yaparsın
    Cevapla
  • Yahya kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize ulaş
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin yaptığı gibi üniversite mezunu birini oturtun kendi yerinize bukadar basit. Yazık giden yillarima
    Cevapla
  • GÜRKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit çıkmış sorulara bakın. Aynisi çıkıyor.
    Cevapla
  • Bjk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınav hangi saatlerde olacak belli bir saati vat mi mesela 9:30'da olup sonra 11 de mi olacak
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet dogru
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 9 da başlayıp perşembe günü saat 11de bitiyor
    Cevapla
  • Kader 2 yıl önce Şikayet Et
    İstediğimiz saatte istediğimiz dersin sınavına girebiliyor muyuz.
    Cevapla
  • Seyfullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet knk
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Eda 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet istediginiz saatte istediginiz sinava giris yapabilir siniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı