Dr. Gençay Gürsoy gözaltına alındı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, gözaltına alındı. Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un gözaltına alınmasının nedeni yasaya muhalefet...

Dr. Gençay Gürsoy gözaltına alındı
Dr. Gençay Gürsoy gözaltına alındı
GİRİŞ 03.05.2008 08:52 GÜNCELLEME 28.05.2019 13:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TTB'den alınan bilgiye göre, Ankara Tabip Odasının genel kurul toplantısı için Ankara'da bulunan Gürsoy, sabah erken saatlerde kaldığı otele gelen emniyet güçleri tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gürsoy'un gözaltına alınmasından sonra, TTB avukatları ve yöneticileri de emniyet müdürlüğüne geldiler.

 

SUÇU BASIN KANUNA MUHALEFET

 

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet suçundan arandığı bildirildi.

 

 

Gürsoy'un Basın Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında "yakalama" emri bulunduğu kaydedildi. Ankara Tabip Odası'nın genel kurul toplantısı için başkente gelen ve İç Kale Otel'de kalan Gürsoy, sabah erken saatlerde İnfaz Büro Amirliği ekiplerince hakkındaki yakalama emri kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

 

 

Türk Tabipleri Birliği'nin yayın organında yer alan bir yazı ile ilgili açılan dava kapsamında arama kaydı bulunan Gürsoy'un Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceği bildirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONUYLA İLİŞKİLİ HABER

 

Gencay Gürsoy serbest bırakıldı...
Bugün sabah saatlerinde şok bir şekilde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Prof Dr. Gençay Gürsoy, savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 4
  • mimiga mimiga 16 yıl önce Şikayet Et
    lami ozey katılıyorum. Başını çektiği solcu kurumun yayın organlarını takip ediyorum. Hükümetin yaptığı herşeyi en aşağılık cümlerle eleştiriyorlar. Bir kere görmedim şu doğrudur dediklerini. Tıptan çok başörtüsünü konuşup aşağılayorlar. Novartis firmasının tanıtım dergisinde Recep Akdağ\'ın fotoğrafı ve söyleşisi olduğu için hekimlere bildiri dağıtıp bu firmaya fax ve mail gönderin, ilaçlarını yazmayın diyecek kadar kışkırtıcı bir kurum. Bu olaya Mehmet Bakar\'ın sevinebileceği kadar sevindim:))
    Cevapla
  • Sibel Yurtöz 16 yıl önce Şikayet Et
    ne yapmış?. O da erkeklere doğum mu yaptırmış?
    Cevapla
  • lami ozey 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu oda başkanları var ya. TTB odası hep eski Mao cu diye bilinen sol fraksiyonun adamlarıdır.Bir türlü anlaşamayan sağ grupların ayrışması üzerine aradan sıyrılarak oda seçimlerini kazanırlar.Çok sevimsiz bir adam Gürsoy.Hükümet nekadar iyi işler yapsa da bunlar sırf muhalefet olsun diye hep karşı dururlar.İşte gözleri var görmezler denilen bunlardır.Hem ajan hemde provakatördür kendileri!
    Cevapla
  • serkan tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    . mimarlar odası başkanınıda içeri alın! milyon dolarlık iş imkanlarını heba ettiler!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!