77 yaşındaki kadın 3 gün sonra ormanda bulundu

Manisa Turgutlu'da üç gün önce kaybolan Alzhaimer hastası 77 yaşındaki Emine Savran ormanda bitkin vaziyette bulundu.

77 yaşındaki kadın 3 gün sonra ormanda bulundu
77 yaşındaki kadın 3 gün sonra ormanda bulundu
GİRİŞ 03.05.2008 17:40 GÜNCELLEME 03.05.2008 17:40

Aziz Gül'ün haberi

Manisa-Turgutlu Karayolu üzerinde bulunan Sancaklı Bozköy yakınlarındaki Kayadibi köyünde ikamet eden ,dört çocuk annesi Alzeymer hastası Emine Savran (77) kaybolduğunun üçüncü günü Köylerinden 5 km uzaklıktaki ormanlık alanda jandarma ve Sivil Savunma ekipleri tarafından bitkin olarak bulundu.Yaşlı kadın 112 ekiplerince Merkez Efendi Devlet hastanesine kaldırıldı.

Bir buçuk ay öncede kaybolan ve ailesi tarafından gece yarısı bulunan Emine Savran , 1 Mayıs Perşembe günü eşi Süleyman Savran ile birlikte bağlarına gitti. Öğlen saatlerinde eşi bağda uğraşırken yok olan Emine Savran’ı önce eşi aramaya baladı. Ardından oğlu Ahmet Savran, ve yakınları sabaha kadar aradıktan sonra Jandarmaya haber verdiler.

Manisa Jandarma Alay Komutanlığınca oluşturulan 100 kişilik ekip, Manisa Arama ve Kurtarma Derneği (MAKDER) den beş kişilik ekip ile Manisa ve İzmir’den gelen yaklaşık 20 kişilik Sivil Savunma ekibi iki günden yaşlı kadını aramaya başladılar.
Sese tepki vermediği belirtilen yaşlı kadını arama çalışmaları gece durdurulda sabahtan itibaren tekrar devam edildi.

İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürüç Atilla Altınbulak, Manisa İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen, Manisa İl Jandarma Ali Komutanlığından Binbaşı Ali Gemalmaz ve ekipleri yaşlı kadını evlerinden 5 Km ilerde köyün kuzey batısında ağacın altında bitkin buldular.

Yaşlı kadın sedye ile arama kurtarma ekipleri tarafından köy yakınlarındaki ana yola kadar getirildikten sonra 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldılar.
Yaşlı kadının açlıktan bitkin düştüğü, genel durumunu iyi olduğu belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika açıklaması: İnsanlık tarihi için dönüm noktası! Putin çılgında döndü
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi