Bolu Dağı Tüneli'nde kaza: 18 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var

Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza meydana geldi. 18 aracın karıştığı kazada İstanbul yönü trafiğe kapatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı sayısını açıkladı. Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü, 5 buçuk saat sonra trafiğe açıldı.

GİRİŞ 19.03.2022 20:31 GÜNCELLEME 19.03.2022 20:58
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Anadolu Otoyolunun İstanbul istikameti Bolu Dağı Tüneli içinde yolcu otobüsleri, tır ve otomobillerin bulunduğu 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.



Kaza, saat 15.00 sıralarında, Bolu Dağı Tüneli'nde meydana geldi. Tünel içinde 1 otomobil kayarak duvarlara çarptıktan sonra yola savruldu. Otomobilin arkasından gelen minibüsle çarpışmasının ardından, arkadan gelen araçlar da art arda çarpıştı. Kazada TIR, kamyon, yolcu otobüsleri, otomobiller olmak üzere 18 araç çarpıştı.



İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlıkçılar yaralananlara ilk müdahalede bulundu. Trafik ekipleri, İstanbul istikametine giden araçları TEM Otoyolu Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Bolu ve Düzce'deki hastanelere kaldırıldı.

BAKAN KOCA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca açıklamasında, ''Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde meydana gelen kaza sonrası trafiğin otoyoldan verilmeye başlandığını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kazaya karışan tüm araçlar kaldırılmış, temizlik yapılmış ve trafik otoyoldan verilmeye başlanmıştır. Trafik akışının D100’e aktarımına son verilmiştir” ifadelerine yer verildi.


 

YORUMLAR 168
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tünele 180 km hızla girersen , 180 derecede dönersin , biraz temkinli sürseler ne olur sanki.
    Cevapla
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    tünel dışından eriyen karlar tünel içinde donması sebebiyle gizli buzlan ma yol açtı dikkat siz gitmenin sebebi bu kaza eyer tünele girer ken akıl lı bir sürücü bunu bilmesi lazım ona göre hızını ayarlaya bilirdi bu kazaya da sebebiyet vermezdi
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Akli dengei olmayanlarin bile bakip $a$iracagi kaza.! Bu ne bicim Trafik kültürü´ahlaki´Terbiyesi.? Bunlar araba sürerken gözleri nerde.? Dünyada hici bir ülkede böyle bir kaza görülmemi$.BU GÜZELIM YOLLARI TÜNELLERI ASLA ASLA ASLA HAK EDEN MILLET DEGILIZ..
    Cevapla
  • Düzce li 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkese geçmiş olsun kaza ne kadar büyük olsada, yangın çıkmaması büyük mucize.
    Cevapla
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım nokta şurası; neden sadece bolu tüneli?. Türkiye'de bolu tünelinden daha büyük tünellerde var. Ben duymadım bitip ağır kaza haberi. Âslinda her aracın önüne ve arkasına kamera yerleştireceksin. Sonrasında hem tünel olsun hem otoban hem D100 olsun, trafiğin belirlediği hız sınırında Giderken arkadan kim selektör yapıp korna çalarsa önce kendi hız göstergenin sonra arkadan gelen aracın vidyosunu çekip hemen trafik ekiplerini arayacaksın. Herkez buşekilde yapsın bak hız yapabiliyorlarmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü