Çalıntı araç ikinci kez satılırken yakalandı

Arnavutköy’de bir ekspertiz firmasına gelen araç incelendiğinde üzerinde farklı şasi numaraları olduğu anlaşıldı. Çalıntı olduğu anlaşılan araç polis ekiplerine haber verilmesi üzerine yediemin otoparkına götürüldü.

Çalıntı araç ikinci kez satılırken yakalandı
Çalıntı araç ikinci kez satılırken yakalandı
GİRİŞ 22.05.2022 16:26 GÜNCELLEME 22.05.2022 16:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İddiaya göre 7 ay önce Konya’daki bir kişiden araç satın alan vatandaş, aracını başka birine satmak için ekspertiz firmasına geldiğinde çalıntı olduğunu öğrendi.

FARKLI ŞASİ NUMARALARI

Çalıntı aracın hurdaya çıkmış başka bir aracın şasi numarası ile piyasaya sürüldüğü belirlendi. Gerçek ekspertiz ustalarının farklı şasi numaralarını fark etmesi ile ortaya çıktı.
Şasi numarasının bir tanesinde hasar kaydı yoktur yazarken, diğerinde aracın hurdaya ayrılmış olduğu görüldü. Yapılan incelemelerin ardından sahte şasi numaraları ile değiştirilen çalıntı araç, polis ekipleri tarafından yediemin otoparkına çekildi.



Aracın çalıntı olduğunu fark eden ekspertiz ustası Ferdi Gökçe, “Bu araç 2017 model bir araç, bir alıcı, bir de satıcı tarafından ekspertiz yapılmak üzere buraya geldi. Bizden kapsamlı bir ekspertiz paketi istediler. Biz de aracı aldık, detaylı şekilde incelediğimizde bu aracın üzerinde iki ayrı şase numarasını fark ettik. Bunlardan bir tanesinde aracın hasar kaydı olmadığı, diğerinde ise aracın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Daha da detaylı inceleme yaptığımızda aracın benzinli olduğunu ama dizel bir kupa ile değiştirildiğini fark ettik, yani aracın hırsızlık malı olduğu ortaya çıktı" dedi.

Gökçe, "Satan arkadaş aracını 7 ay önce satın aldığını ve ekspertiz yaptırdığını söylüyor, elinde rapor olduğunu söylüyor ki bizde baktık gerçekten elinde o güne ait raporlar var. Onu da kandırmışlar belli ki. Bu araç çalınmış, çok büyükte bir kaza görünce, olmayacak hale gelince ikisini birleştirmişler adeta ve bugünkü satıcıya arabayı Konya’da satmışlar” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • aga 1 yıl önce Şikayet Et
    hirsizlar bosuna ufak is yapiyor gitsin meclis de yapsinlar yada vekillerin evine nasil olsa ceza yok komik para cezasi hic olmaz ise zarar verecekler ise gitsin ise yaramaz kanun yapanlara versin her yeni cikan kanun daha berbat ve ise yaramiyor bosuna para aliyorlar is yapan yok yemek ye spor olsun diye kavga et evine git ne guzel meslek vekillik
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Al sat yapasın haaa, al sana kazık, uyanığım dersin ama senden daha uyanık çıkar kazıklar
    Cevapla
  • Nazım Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacaktı ya? Bunca hırsız, arsız, dolandırıcı, namussuz dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Hukuk denen ucube şey de bu toplum mikroplarına caydırıcı ceza veremeyecek kadar aciz! Haydi ciddi bir ceza verin bu üçkağıtçılara da hukukunuzun çapını görelim!
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu suclarin agir cezasi olacak idam bile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye uluslararası yatırımcıların odağında
Bir kara deliğin içine düşerseniz ne olur? İşte NASA'nın paylaştığı o görüntüler...