Hatay'da 16 kilogram "balina kusmuğu" ele geçirildi... Servet değerinde

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kente kaçak yollarla getirilen piyasa değeri 4 milyon lira olan "balina kusmuğu" olarak da bilinen 16 kilogram ambergris ele geçirildi.

Hatay'da 16 kilogram "balina kusmuğu" ele geçirildi... Servet değerinde
Hatay'da 16 kilogram "balina kusmuğu" ele geçirildi... Servet değerinde
GİRİŞ 16.06.2022 13:08 GÜNCELLEME 16.06.2022 13:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mersin'den İskenderun ilçesine ambergris balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu ve parfümlerin kalıcılığını artırmak için kullanılan, yanıcı ve çok değerli bir madde olan balina kusmuğu getirileceği bilgisi üzerine Hatay İl Jandarma Komutanlığı çalışma başlattı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda içerisinde İ.B., S.S., M.M.D. ve H.A. isimli şahısların bulunduğu hafif ticari araç durduruldu. Araçta yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan 16 kilogram gri balina kusmuğu ele geçirildi. Ele geçirilen balina kusmuğu Gümrük Müdürlüğüne teslim edilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

 

 

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Müfettiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş ürünün kendisi suç değil, adamın malına niye el koyuyorsunuz, ürünün piyasa değerine göre vergisi neyse kesin tahsil edin, adamın malını verin yahu
    Cevapla
  • meraklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ele geçirildikten sonraki akıbetini merak ediyoruz. Açıklama lütfen
    Cevapla
  • 58SVS58 1 yıl önce Şikayet Et
    Nereden buluyorlar nasıl sokamiyorlar buraya anlamadım.
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    o neymiş ne işe yarıyormuş
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    parfüm sanayinde kullanılıyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Türkiye'nin hamleleri sonrası İsrail'den Irak komplosu! Ankara darbeyi vurdu gözleri döndü