Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 4-6 yaş Kur'an kurslarına ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an kurslarında 4-6 yaş grupları için de sınıflar da açıldığını anımsatarak "Biz istiyoruz ki 7 yaşından önce çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretelim." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 4-6 yaş Kur'an kurslarına ilişkin açıklama
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 4-6 yaş Kur'an kurslarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 29.07.2022 01:12 GÜNCELLEME 29.07.2022 02:57
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Erbaş, Şırnak ziyareti kapsamında kanaat önderleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi.

Burada 4-6 yaş Kur'an kurslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbaş, "Çocuklarımıza yönelik gerek Kur'an kurslarımızda gerek camilerimizde, yaz Kur'an kurslarımızda ecdadımıza layık torunlar yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 4-6 yaş grubu sınıflar açıyoruz. O sınıflarımıza ne kadar çok çocuk gelirse istikbalimiz o kadar aydınlık olacaktır inşallah." diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in "Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz." hadisini anımsatan Erbaş, eğitim bilimci ve psikologlara göre de insanoğlunun karakter yapısının yüzde 70'inin 7 yaşından önce oluştuğunu dile getirdi. Erbaş, şöyle devam etti:

"Biz istiyoruz ki 7 yaşından önce çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretelim. 'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol' ayet-i kerimesine göre çocuklarımızı yetiştirelim. Çocuklarımızın karakteri, medeniyetimizin dinamiklerine göre oluşsun. Nedir medeniyetimizin dinamikleri? Önce Allah'a iyi bir kul olmak. Resulüne iyi bir ümmet olmak. Vatanını, milletini, ezanını, bayrağını, birbirini, milletini seven gençler olmak. Böyle fertlerden oluşan bir toplumdan hiç kimseye zarar gelmez."

Toplantıya, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    4-6 yaş kuran kursu kreş gibi . Fazlası çocuklara dini bilgi ve ahlak kuralları da öğretiliyor
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK ŞART çocukları sevdirmek 90 ve 2000 li nesiller aman yarabbim kudurmuşlar hergün cinayet kavga terör estiryorlar
    Cevapla
  • Denizli sporlu 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdiden büyüğe saygıyi küçüğe sevgiyi, haramı helali öğretin yeter
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    200 tl bir öğrencinin kurstaki gideri bile değil. Özel yerlere git 1000 tl nin altında yer bulamazsın.
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu nafaka meselesine de bir el atılsa. Annesi - babası ayrı yaşayan çocuk nasıl iyi yetişecek. Nafaka alma düşüncesi boşanmaları teşvik ediyor. NAFAKA olması boşanmalar azalacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor