Yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, bu yıl yaz Kur'an kurslarında 2 milyon 461 bin 288 öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

Yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü
Yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü
GİRİŞ 08.09.2022 01:42 GÜNCELLEME 08.09.2022 01:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dinç, AA muhabirine, camilerde açılan yaz Kur'an kurslarında başta temel dini bilgiler olmak üzere Kur'an-ı Kerim-i okuma, namaz kılma, ahlaki değerler ve Hazreti Muhammed'in örnekliğinin öğretildiğini bildirdi.

İslam'a dair bilgi ve pratiklerin sekiz hafta boyunca öğrencilere verildiğini belirten Dinç, öğrencilerin kurslara yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

Türkiye genelindeki 78 bin 446 Kur'an kursunda 111 bin 735 görevliyle eğitim verildiğini dile getiren Dinç, "Bu yıl sekiz haftalık yaz Kur'an kurslarımızda 2 milyon 461 bin 288 öğrencimiz eğitim aldı. 4 yaşından 22 yaşına kadar yaz Kur'an kurslarında eğitim alan öğrencilerimiz oldu." dedi.

Bu yıl dört haftalık yatılı yaz Kur'an kursları da düzenlediklerini açıklayan Dinç, "İçinde pikniğin, gezinin olduğu, tarih ve kültürel bilincin aşılandığı bir eğitim programı uygulandı. Bu yılki yatılı yaz Kur'an kurslarımız 675 Kur'an kursu öğreticimiz tarafından verildi. Toplam 7 bin 577 öğrencimiz bu dört haftalık kurs imkanından yararlandı." ifadelerini kullandı.

Kur'an kurslarının öğrencilerin dini hayatlarının şekillenmesinde etkili olduğunu vurgulayan Dinç, "Yaz Kur'an kursları, çocuklarımızın kök değerlerimizle buluştuğu, geleceğe dair dini ve manevi hayatlarının şekillenmesine yönelik tohumların atıldığı ilim ve irfan merkezleridir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • kaf.kum.çık. 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı uğurlu etsin inşaallah.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok daha fazla ilgi var ama malasef ildeki diyanet temsilcileri olan müftülüklerin duyarsızlığı yüzünden çoğu yerde insanların talepleri karşılanmıyor. Biz vanda malesef bu sıkıntıyı çekiyoruz. Bulunduğumuz bölgede defalarca yetkililere müracaat ettiğimiz halde bu hizmet engenlendi. Bizat van ilinin ipekyolu ilçe müftüsüne gidip bu hizmet konusundaki önemi , zaruriyeti anlattık ama malesef kulak arkası oldu. Allah şahittir. Allaha havale ediyoruz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları duymasın, yine çıldıracaklar.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne öğrendi..Sadece namaz kılmak.Neden namaz kılınır,Allah kitabında ne buyuruyor, bunlar hep gözardı..Dolayısıyla Allahın dinini hiç öğrenemedik..
    Cevapla
  • Hasan Girdam 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah çok güzel rakamlar ve sevindirici bir durum.Allah(cc) artarak daim eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı
'Benim verilerimle ne olacak?' demeyin! Uzman isim 2016'daki çarpıcı olayı hatırlattı!