Tokat Havalimanı daimi hava hudut kapısı ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla; Tokat Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu.

Tokat Havalimanı daimi hava hudut kapısı ilan edildi
Tokat Havalimanı daimi hava hudut kapısı ilan edildi
GİRİŞ 15.09.2022 08:45 GÜNCELLEME 15.09.2022 08:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tokat Havalimanı, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oldu.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tokat Havalimanı'nın uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespitine Pasaport Kanunu gereğince karar verildi.

DAİMİ HAVA HUDUT KAPISI NEDİR?

Daimi Hava Hudut Kapısı olarak bilinen bölgeler, ülkeye giriş-çıkış yapacak yurttaş ya da yabancı kişilerin giriş ve çıkışlarının yapıldığı yerlerdir. Kısacası; bir havalimanının uluslararası uçuşlara açılması anlamına geliyor.

TOKAT HAVALİMANI

Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında 1995 yılında yapılan havalimanı, 2001'de bazı sorunlar nedeniyle uçuşlara kapatıldı. 2006'da tekrar hizmet vermeye başlayan havalimanında 2008 yılında durdurulan uçuşlar, 2010'da yeniden başladı.

Havalimanındaki tarifeli uçuşlar, 2017 yılının Nisan ayından bu yana yapılmıyor. Pist ve altyapı sorunları nedeniyle orta ve büyük gövdeli uçakların iniş yapamadığı havalimanının yakınlarındaki Küçükbağlar köyündeki caminin minaresi de uçuş güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle 2008 yılında kısaltıldı.

Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanı ise kısa sürede tamamlandı. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli.

Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda olan yeni havalimanının hizmete girmesiyle Tokatlılar, artık uçak yolculuğu için çevre illere gitmek zorunda kalmıyor.

Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan Tokat Havalimanı'ndan, haftanın 7 günü de uçuş yapılıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Veyis fazla 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir’den Antalya’dan direk uçuşlar olmalı bir kaç tane turizm firmalarının keyfiyetine koca şehir terk edilmemeli tercih tercihtir kiminin acil işi var dikkate alınmalı Madem daimi hudut kapısı karara saygı duyulmalı uçuş programlarının sayısı şehir sayıları artırılmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucaklar full gidip geliyor. Yer bulamadik. Gunde iki ucus olsa cok iyi olacak.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Tokat'ımız bu sayede gelişir inşallah
    Cevapla
  • reis 1 yıl önce Şikayet Et
    tokat büyük ilce, 2 milyon kapasite kime yeter beylerr ? hesaplarıma göre 8 milyon cap olmalı
    Cevapla
  • Veyis fazla 1 yıl önce Şikayet Et
    Tokat büyük ilçe değil zannedersem yanlış yazıldı Anadolu’nun ortası sayılacak merkezde tarihi ve yaşantısı ile büyük şehir
    Cevapla
  • love you erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    anadolunun haber olması mükemmel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti