Çorum’da eşini silahla rehin alan koca 18 saat sonra ikna edildi!

Çorum'da dün saat 17:00 sıralarında Çiftlik Çayırı 54'üncü sokakta 4 katlı binanın bodrum katında eşi Merve K.'yi av tüfeğiyle rehin alan Mustafa Y., 18 saat süren çalışmalar sonucunda ikna edildi.

GİRİŞ 14.11.2022 11:06 GÜNCELLEME 14.11.2022 11:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çiftlik Çayırı 54'üncü Sokak'ta dün saat 17.00 sıralarında, 4 katlı binanın bodrum katından gelen sesleri duyanlar, durumu polise bildirdi. Ekipler, bir süre önce cezaevinden tahliye olan Mustafa Y.'nin, ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Merve K.'yi, av tüfeğiyle rehin aldığını tespit etti. Bu sırada evden bir el silah sesi duyuldu. Ekipler, sokakta güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, ikna çalışması başlattı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerine gelerek müzakerelere katıldı.

18 SAAT SONRA İKNA OLDU

Çorum'da ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Merve K.'yi silahla rehin alan Mustafa Y., bugün saat 11.00 sıralarında, 18 saat sonra ikna edildi. Elindeki tabancayı polise teslim eden şüpheli, Merve K. ile birlikte evden çıkarıldı. Gazetecilere 'Ölecek kadar çok seviyorum' diyen Mustafa Y., polis merkezine, Merve K. ise sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

'SABAHA KADAR SABRETTİK'

İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, "Şahsın ikna süresi biraz uzun sürdü, sabaha kadar sabrettik. Emniyet ve diğer kurumların çabaları ile herhangi bir kimseye zarar gelmeden, olayı sonlandırmak için gayret sarf ettik. Şahsı ikna ederek, adli süreçleri devam eden bazı dosyaları için talepleri söz konusu oldu. Olay sakin bir şekilde sonuçlanması sağlandı" dedi. 

Müzakereler sırasında yemek verilen şüpheli; tüfeği gece saatlerinde pencereden polislere teslim etti. Savcı da olay yerine gelerek, ikna çalışmalarına katıldı.

Öte yandan, gece boyu süren ikna çalışmaları sırasında bölgede görev yapan sağlık ve polis ekiplerinin yanı sıra haber nöbetindeki gazeteciler de sokakta ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

GEÇEN SENE DE 4 KİŞİYİ REHİN ALMIŞTI

Mustafa Y., geçen yıl 22 Ağustos'ta, bir berber dükkanında eşiyle yaşadığı sorunlardan sorumlu tuttuğu iş yeri sahibi ile çalışan ve müşterilerin bulunduğu 4 kişiyi, pompalı tüfekle rehin almış, polisin 5 saat süren çabası sonucu eylemine son vermişti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tıkın içeri gitsin birdahada çıkmasın
    Cevapla
  • derya 1 yıl önce Şikayet Et
    imam nikahlı eşmi buna gereken ceza verilisin
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    vurarak etkisiz hale getirin gitsin. ileride daha büyük suçlar işler bu psikopat sapık.
    Cevapla
  • Kenan61 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik ülkelerde, örnegin Almanyada böyle durumlarda final sonlandirma yapilir! Tek kursun alninin ortasindan ve herkes memnun halde kısa sürede bitirilir… Doğrusuda budur
    Cevapla
  • derya 1 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın kardeşim bu süresiz nafakayı süreli hale gelsin yada tazminat ödensin .eski eşin avukatı 50tl lik te olsa nafaka arttırım davası için müvekkilini ikna ediyor ardından yirmi bin otuz bin TL AVUKAT masrafları çıkıyor.Bazı avukatlarda nafaka ödeyen erkekleri sermaye olarak kullanıyor .ALLAHIM içerdeki OKADINCAĞAZIN yardımcısı olsun .şiddetin hertürlüsüne hayır.fakat birçok can büyüzden gidiyor.adam nafakayı ödeyemeyince üstüne birde hapse giriyor.burada bugarabeti çözmek Sayın Adalet bakanımızın TBMM yapacağı yasal değişiklikle çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı