Şırnak'ta 1071 personel ile dev operasyon

İçişleri Bakanlığı: Şırnak'da 1071 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar Kış-14 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdanez Operasyonu' başlatıldı.

GİRİŞ 17.11.2022 10:01 GÜNCELLEME 17.11.2022 10:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak, kış üslenme bölgelerini tespit etmek, teröristlerin geçmiş yıllarda kullandığı mağara, sığınak ve barınak alanlarını imha etmek ve teröristlerin sınır geçişlerini engellenmek amacıyla, Şırnak'ın Cudi Dağı ve Tuşimiya Vadisi bölgelerinde, 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-14 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu' başlatıldı. Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda, jandarma komando, jandarma özel harekat ve güvenlik korucusu 107 operasyonel tim, 1071 personel görevlendirildi. 

6 MAĞARA VE 6 SIĞINAK TESPİT EDİLDİ

Operasyon kapsamında, nokta istihbaratına dayalı olarak yapılan arazi arama tarama faaliyetinde 6 mağara ve 6 sığınak tespit edildi. Mağara ve sığınıklarda 1 uçaksavar silahı ve sehpası, 1 keskin nişancı tüfeği ile dürbünü, 1 piyade tüfeği, 2 makineli tüfek namlusu, 4 havan mühimmatı, 2 roketatar sevk fişeği, 7 bin mermi, 71 el bombası, 14 anti tank mayını, 40 el bombası tapası, 39 şarjör, 3 bin makineli tüfek mayonu, 200 havan sevk barutu, 9 telsiz, 6 el yapımı patlayıcı (EYP), 3 kilogram C4 patlayıcı, 54 EYP malzemesi, 41 elektronik devre, 170 metre kablo, 5 metre infilaklı fitil, 6 akümülatör, 1 güneş paneli, 2 rüzgar ölçer, 750 kilogram erzak, 350 yaşam malzemesi ve muhtelif miktarda sağlık malzemesi ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 'Eren Abluka Sonbahar-Kış' operasyonlarının halkın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam ettirildiği vurgulandı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum. Başlarını sokacak in kalmasın. Güvenlik güçlerimizi Yüce Allah her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin. ülkemize karşı kötü Niyyet besleyenlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan silahlar dan anlaşılıyor ki mağaralarda çürümeye başlamış kullanacak elaman kalmadı mağaralar dan bu silahları almaya fırsat kalmadan yok ediliyorlar
    Cevapla
  • antılaıkbükücü 1 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARI CAHAPEYE SOKMAK LAZIM nolacakki demi siz şerbetlisiniz
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güç kuvvet versin mehmedim Rabbim sizler ülkemizi milletimizi muhafaza etsin inşaallah
    Cevapla
  • Gök gi kızıl çı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sen ordumuzun muzaffer kıl ülkemizi kana bulamak isteyenleri kahru perişan eyle vatan evlatlarımızın tırnağına zeval verme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!