28 Şubatçı Doğan, altılı masaya akıl verdi: Aday belirlemeden önce...

28 Şubat davası tutuklularından eski Org. Çetin Doğan, cezaevinden altılı masa liderlerine tavsiyelerde bulundu.

28 Şubatçı Doğan, altılı masaya akıl verdi: Aday belirlemeden önce...
28 Şubatçı Doğan, altılı masaya akıl verdi: Aday belirlemeden önce...
GİRİŞ 04.12.2022 18:18 GÜNCELLEME 04.12.2022 18:19
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılarak rütbeleri sökülen eski orgeneral Çetin Doğan, Millet İttifakı liderlerine mesaj yolladı.

Kaleme aldığı mektubunda altılı masanın 28 Kasım’daki toplantısına değinen Çetin Doğan, muhalefet partilerinin önünde "bir daha ele geçirilmeyecek fırsat" olduğunu öne sürdü. Cumhuriyet gazetesinin haberine gçre Doğan, altılı masada hükümet programının detaylarının belirlenmesinin gereksiz çatışmalara yol açabileceği yönünde liderlere akıl verdi.

ADAY BELİRLEMEDEN ÖNCE BUNLARI YAPIN

Liderlerin hoşgörüsüne sığınarak önemsediğim bazı noktaları açıklamak isterim” ifadeleriyle konuya giren 28 Şubat davası hükümlüsü Doğan, Millet İttifakı'na şu tavsiyelerde bulundu:

"Stratejinin en tarifi önceliklerinin tespit sanatıdır. Bütün partilerin ve toplumun içine sindirebileceği, güven duyabileceği bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemeden önce yapılması gereken, Anayasada yapılacak değişikliğin bütün yurttaşların çektiği sıkıntılara nasıl derman olacağının çok iyi anlatılmasıdır. Seçim sonuçları ortaya çıkmadan hükümet programının detayları ve yönetim görev paylaşımının belirlenmesi gayreti, gereksiz çatışmalara yol açabilecektir. Ülkemizi aydınlığa, esenliğe çıkarmak isteyen partiler için iç ve dış konjünktürel koşullar belki de bir daha ele geçirilmeyecek bir fırsat yaratmaktadır. Bu fırsat heba edilmemelidir. Mektubumun önemli kısmını 6’lı masa merkezli düşüncelerimi paylaşmaya ayırmamın hoş görülmesini dilerim. Bunun nedeni birey olarak çektiğimiz, yaşadığımız sıkıntıların makro düzeyde bozuk düzenden kaynaklandığına olan inancımdandır."

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 49
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı zulüm unutulmayacak. Eski günleri arıyor. Altılı masa darbeciler tarafından desdeklenmekte. Saadet partisi bunu nasıl içine sindiriyor yazık.
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikan uşağı diyor ki, hiç bir şeyi görüşmeyin sonra anlaşamazsınız. hazır tayyip bey düşmanlığında anlaşmış iken, koyun bir aday ve seçimi alın. sonra ne olursa olsun, yeterki bizi buradan çıkarın, ülkeyi amerikaya teslim eden, pkk bakanlık almış ülkeyi bölmüş mühim değil. allah fırsat vermesin bu alçaklara.
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Hissiyatımıza tercüman olmuşsun. kardeşim. Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen...iyi özetlemişsin kardeşim...
    Cevapla
  • Enver Sedat gözeler 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun derdi hapisten kurtulmak kimin kazandığı çok umurunda değil.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetciysen orduda asker kalabilmek ne mümkün... Siyadette boğulmak ne ola?
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    garibim ,beni buradan çıkaracak yönetim gelsin de kim gelirse gelsin yeter bana demek istiyor...millet mi, yok artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!