Emine Erdoğan'dan Şanlıurfa paylaşımı: Dünyaya örnek olacak bir başarı, kutluyorum

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan "Sıfır Atık" anlayışıyla su arıtılması sonrası oluşan atık çamuru gübreye dönüştüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etti: Dünyaya örnek olacak bir başarı.

Emine Erdoğan'dan Şanlıurfa paylaşımı: Dünyaya örnek olacak bir başarı, kutluyorum
Emine Erdoğan'dan Şanlıurfa paylaşımı: Dünyaya örnek olacak bir başarı, kutluyorum
GİRİŞ 28.12.2022 14:23 GÜNCELLEME 28.12.2022 16:08

Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Atıksu Arıtma Tesisi’nde suyun arıtılmasıyla oluşan atık çamuru gübreye dönüştüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni kutluyorum.

Atık çamur verimli toprağa dönüşüyor, geleceğimize nefes oluyor. Günde 25 ton gübre elde edilmesi dünyaya örnek olacak bir başarı.

İsrafı engellemek, yaşamdan tasarruf etmek anlamına geliyor. Yerel yönetimlerimizin Sıfır Atık anlayışıyla ortaya koydukları çalışmalarla kazanan ülkemiz oluyor.  

Sürdürülebilir odaklı uygulamaları olan tüm belediyelerimize gelecek nesiller adına teşekkür ediyorum.

ATIK SUDAN GÜNLÜK ORTALAMA 25 TON GÜBRE

Türkiye’de sayılı “Stabilize Arıtma Çamuru Kullanım İzin Belgesi’ne sahip belediyelerden biri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisleri’nde ürettiği arıtma çamuru, organik gübre olarak çiftçilere destek oluyor. Tesiste 165 bin metreküp atık sudan günlük ortalama 25 ton gübre elde edilerek, ekonomiye yılda 20 milyon lira katkı sağlanıyor.

GERİ DÖNÜŞÜM ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesine destek veren ve geri dönüşümü önemseyerek Türkiye’de en güzel örneklerini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sürdürülebilir ve geri dönüşüm odaklı belediyecilik anlayışı diğer belediyelere de örnek oluyor. Atık sudan elektrik ve gübre üretimi konularında Türkiye'de sayılı şehirlerden biri olan Şanlıurfa'da, belediyenin girişimleriyle tam kapasiteli ve modern cihazlarla donatılan tesislerde bir yandan biyogazdan enerji üretimi yapılırken, diğer yandan da atık sudan elde edilen gübre sayesinde çevreci ekonomiye doğrudan katkı sağlanıyor. Kendi enerjisini üreten, arıttığı suyu tarımsal sulamada kullanan ve geliştirdiği organik gübreyle tarımsal üretimi destekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geri dönüşümün en güzel örneklerinden birini Şanlıurfa’da hayata geçirerek sıfır atık konusunda da önemli adımlar atıyor.

GÜNLÜK 5 BİN 500 METREKÜP BİYOGAZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle tam kapasite olarak hizmet veren tesiste günlük 5 bin 500 metre küp biyogaz üretimi de sağlanıyor. Ayrıca, tesis daha önceden ithal edilen yedek parçalar da Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 3D İnovatif Atölye ile üretiliyor. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!