Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri belli oldu

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu 32. Dönem Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi 25-26 Ocak 2023 tarihlerinde Ankara Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri belli oldu
Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri belli oldu
GİRİŞ 27.01.2023 04:00 GÜNCELLEME 27.01.2023 04:01

İlk gününde yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ikinci güne ertelenen seçimin açılışında konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, adaylık sürecinin Türk basınına yakışır bir duyarlılık ve nezaketle geçtiğini belirterek, “Genel Kurulumuza hangi adayımız gelecek olursa olsun kazanan basınımız ve Kurumumuz olacaktır. Dolayısıyla bu çok sesli demokrasi ortamına en çok hoşgörü ve sağduyu yakışacaktır. Tüm adaylarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Genel Müdür Erkılınç’ın konuşmasının ardından, divan heyeti oluşturularak seçimlere geçildi. Erdoğan Erişen 303, Mehmet Ali Dim 355, Mehmet Ergün 321, Tahir Gülebak 346, Ümit Babacan 320, Yusuf Ziya Çakır 307 oy aldı.

Böylece seçimde en yüksek oyu alan Mehmet Ali Dim, Tahir Gülebak ve Mehmet Ergün, BİK Genel Kurulu’nda 2023-2025 yılları arasında Anadolu gazetelerini temsilen görev yapacak isimler oldu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı