CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde işçi grevi!

Toplu iş sözleşmesi talebiyle greve çıkan ve grev sonrası işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler CHP'li Bakırköy Belediyesi önünde eylem yaptı

CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde işçi grevi!
CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde işçi grevi!
GİRİŞ 27.03.2023 22:39 GÜNCELLEME 27.03.2023 22:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2021 yılında toplu iş sözleşmesi talebiyle greve çıkan Bakırköy Belediyesi işçileri sözleşmenin imzalanmasıyla işbaşı yaptı. Sonlanan grevin ardından işçilerden bazıları işten çıkarıldı. İşini son verilen işçilerin işe dönüş için başlattıkları hukuki süreç devam ederken bugün 10 kişilik grup belediye önünde toplanarak hem protesto hem de basın açıklaması yaptı. 

Grup adına basın açıklamasını Yılmaz Şutanrıkulu okudu.

Yılmaz Şutanrıkulu, “Biz 2021 yılında greve çıktık yüz gün grevde kaldık. Belediye-İş sendikasına güvenerek greve çıktık. Sendika başkanı Nihat Yurdakul grevi sonlandırdı, istemediğimiz rakamlarla bitirdi. Grevden kısa bir zaman sonra da belediye başkanı hak arayan, sesi çıkan arkadaşları 1 hafta sonra işten çıkardılar. Biz 25-30 senedir belediyede çalışan kadrolu işçilerdik. Hiçbir gerekçe göstermeden iş akdimizi feshetti. En ufak bir disiplin suçumuz yok. Bunun karşılığında biz sesimizi Türkiye'ye, Bakırköy halkına duyurmak için böyle bir basın açıklamasını uygun gördük" dedi. 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür rezillikleri niye hep Chp li belediyeler yapıyor ??
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu, belediye önünde kaçıncı eylem? Ben sürekli görürüm buradaki eylemleri.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    herşey çok güzel oldu.. ramazanda adamları işten çıkarmak vicdanın merhametin olmadığı bir olay.. çoluk ve çocukları ne olacak.. ayıptır yahu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek