Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlilik kararını bozan şüpheli hakkında açıklama

Gözaltına alındığı iddia edilen gazeteciyle ilgili açıklama yapan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, yabancı uyruklu öğrencinin ölümüyle ilgili soruşturmada gizlilik kararını ihlal eden şüphelinin sadece ifadesinin alındığını bildirdi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlilik kararını bozan şüpheli hakkında açıklama
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlilik kararını bozan şüpheli hakkında açıklama
GİRİŞ 04.04.2023 18:20 GÜNCELLEME 04.04.2023 18:20

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, yabancı uyruklu bir öğrencinin ölümü haberiyle ilgili bir gazetecinin gözaltına alınma iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

GAZETECİ BİLEREK KANUNA AYKIRI FAALİYET GÖSTERDİ

Savcılık açıklamasında, "Bir kısım medya organlarında bir gazetecinin Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındığı iddialarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. 26 Mart 2023 tarihinde Karabük ilinde yabancı uyruklu bir öğrencinin ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında Karabük Sulh Ceza Hakimliğinden gizlilik kararı alınmıştır. Gizlilik kararının ilgili gazeteci tarafından bilinmesine rağmen kendisinin savcılık izninin olduğunu söylemek suretiyle bazı görüntülere ulaşıp soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiası üzerine hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 285. Maddesi gereğince söz konusu gazetecinin şüpheli sıfatı ile savunması alınmış olup herhangi bir gözaltı kararı verilmemiştir" denildi.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!