İstanbul'da düğün konvoyundaki trafik magandalarına para cezası

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik akışını yavaşlatan "çakarlı" gelin arabası sürücüsüne, araç sahibine ve düğün konvoyundaki araçlara 12 bin 924 lira para cezası uygulandı.

GİRİŞ 01.05.2023 10:29 GÜNCELLEME 01.05.2023 11:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 ve 30 Nisan'da bazı ulusal basın kuruluşlarında yayınlanan ve sosyal medya hesaplarında da paylaşılan "çakarlı" gelin arabasının yer aldığı düğün konvoyunun, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki trafik akışını yavaşlattığı görüntüleri üzerine harekete geçti.

Görüntülerde yer alan "çakarlı" araç sürücüsünün M.M. olduğu belirlenirken, sürücü sivil trafik ekiplerince dün yakalandı.

FSM'de çakarlı meşaleli düğün konvoyuna tepkiFSM'de çakarlı meşaleli düğün konvoyuna tepki

Sürücü hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun, "Usulsüz çakar-siren tertibatı kullanmak" maddesinden 4 bin 64 lira, "Trafiği engelleyecek şekilde yavaş sürmek" maddesinden 436 lira, araç sahibine de "Kullandırma" maddesine istinaden 4 bin 64 lira cezai işlem uygulanırken, aracın çakar tertibatı söküldü.

Yine görüntülerde yer alan ve trafiği aksatan araçlara, aynı kanunun "Trafiği engelleyecek şekilde yavaş sürmek" maddesi ile "Saygısızca araç kullanmak" maddeleri gereğince ayrı ayrı 436'şar liradan olmak üzere düğün konvoyuna yönelik 12 bin 924 lira cezai işlem uygulandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu yıl 2023 ne konvoyu bu.. medeni bir şekilde cemiyetin yapılacağı yerde tüm davetliler buluşur tören kutlama vs. yapılır hepsi bu kadar..ne bu şamata gürültü görmemişlik.. kişi başına maganda sayımıza dünya 100 yıl sonra bile yetişemez..
    Cevapla
  • HAK. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam teşekküllü hastaneden akıl sağlığı ile ilgili neden rapor alınmıyor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün arabalara en az 20'ser bin lira 12 bin az. Bu cahiller toplulugu hic akillanmayacak
    Cevapla
  • Recep IŞIK 1 yıl önce Şikayet Et
    iyiki benim POLİSLERİME SALDIRMADILAR.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paket netleşti! Boşanmada bekleme süresi değişiyor! Sosyal medyadan hakarete yeni ceza
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Kapıyı açık bıraktılar