Yalanlarla kışkırtıyorlar! Yerli enerji üretimi rahatsız etti

Türkiye'nin kendi enerjisini üretmesinden rahatsız olanlar, vatandaşları kışkırtmaya çalışıyor. Akbelen'de 'ormanlar katlediliyor' yalanını ortaya atan güruh, şirketin bugüne kadar 3 milyon fidan diktiği bilgisini vatandaşlara vermiyor.

Yalanlarla kışkırtıyorlar! Yerli enerji üretimi rahatsız etti
Yalanlarla kışkırtıyorlar! Yerli enerji üretimi rahatsız etti
GİRİŞ 25.07.2023 16:32 GÜNCELLEME 25.07.2023 16:32
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ithal enerjiye mahkum kalarak kendi kaynaklarını üretmemesini isteyen Güruh, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında vatandaşları kışkırtmaya devam ediyor. Halka doğru bilgi vermeyen muhalif medya kaynakları, Türkiye'nin enerji üretimini tehlikeye atarak, devletle vatandaşı karşı karşıya getiriyor.

ŞİRKET 3 MİLYON FİDAN DİKTİ, HEDEF 5 MİLYON

Muğla'da bulunan Akbelen ormanlarındaki linyit rezervlerinin çıkarılması, yüzlerce bölge vatandaşına istihdam sağlanması ve yerli enerji üretiminin devam ettirilmesi için yaklaşık 240 bin hektarlık ormandan 78 bin hektarı kesilmesi işlemi muhalif kesimlerden tarafından engellenmeye çalışılıyor. Şirketi ormanları katletmeyle suçlayan muhalif medya, şirketin Türkiye genelinde bugüne kadar 3 milyondan fazla fidan dikimi gerçekleştirdiğini ve bu rakamın 2025'e kadar 5 milyona çıkarılması planlandığını vatandaşlara aktarmadan, halkı kışkırtmaya çalışıyor. 

2024'TE DURMAK ZORUNDA KALACAK

Vatandaşları 'ormanlar katlediliyor' diyerek kışkırtanlar, 2023 Eylül ayına kadar Akbelen sahasında madencilik faaliyetleri devam etmediği taktirde, 2024'te zorunlu olarak elektrik üretiminin duracağını ve yüzlerce vatandaşın işsiz kalacağını halka aktarmıyor. Türkiye'nin kendi kömüründen elektrik üretmesine karşı çıkanlar, ülkemizdeki cari açığın en büyük sebeplerinden biri olan enerjinin ithal doğalgaz ve ithal kömürden üretilmesine yol açmaya çalışıyor.

İŞÇİLER SANTRALİN ÇALIŞMASI İÇİN ETTİRMEK İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bölge halkı ise işsiz kalmamak ve Türkiye'nin kendi enerjisini üretmek için termik santralin çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Termik santralin çalışmalarına devam etmesi için basın açıklaması düzenleyen 250 çalışanın katıldığı açıklamada, işçiler ellerinde Türk bayrağı ve "Zeytin bizim, kömür bizim, santral bizim", "Kömür Türkiye'yi ihya edecek bir servettir" ile "Maden hayattır, insanı maden yaşatır" yazılı pankartlar taşıdı.

"ÜLKEMİZİN İHTİYACI OLAN ENERJİYİ ÜRETİYORUZ"

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikasının (Maden-İş) ortak açıklamasını Türk-İş İl Temsilcisi ve TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik okudu.

İşlerini kaybetmek istemediklerini belirten Erçelik, şunları söyledi:

"İkizköy'de, Çamköy'de, Dereköy'de, Türkevleri'nde yani bu santrallere komşu köylerde ve Milas'ta yaşayan binlerce kişi, 3 nesildir her gün bu maden sahaları ve santrallerde 7/24 hiç ara vermeden çalışıyor ve ülkemizin ihtiyacı olan enerjiyi üretiyoruz. Halkımıza seslenmek istiyoruz. Bizler işini kaybetmek istemeyen bu yörenin insanlarıyız. Madenler de bizim, ormanlar da bizim. Çocuklarımız her gün 'Baba maden kapatılırsa işsiz mi kalacaksın' diye soruyor. Çocuklarımızın ve ülkemizin daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için yerli kaynakları akıllıca kullanarak üretmenin önemini hepimiz biliyoruz."

"KAPATILSIN" DİYENLER BÖLGE DIŞI GRUP"

Erçelik, milli servet olan maden ve santraller sayesinde yıllardır ülkenin yer altı zenginliklerinin enerjiye dönüştüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Karşımızda 'kömür çıkarılmasın, santraller kapatılsın' diyen bölge dışından bir grup var. Santrallerin çalışmasını engellemek için bugüne kadar açtıkları davaların hepsini kaybettiler. Yüce yargımız, tüm davalarda haklılığımızı ve yasalara uygun bir şekilde çalıştığımızı gösteren kararlar verdi. Bu kez de bu grup, yargı kararlarının uygulanmasını engellemek için harekete geçti. Çoğu gerçek olmayan bilgilerle kamuoyu oluşturup linyit sahalarının işletilmesini engellemeye çalışıyorlar."

"MADENLER KAPATILIRSA ENERJİDE DAHA ÇOK DIŞA BAĞIMLI OLURUZ"

Doğup büyüdükleri toprakların değerini kendilerinden daha iyi kimsenin bilemeyeceğini anlatan Erçelik, şöyle devam etti:

"Hem madeni kullanmak hem de çevreyi korumak mümkün. Biz 35 yıldır bu bölgede hem madencilik hem de zeytincilik yapıyoruz. Bu santraller 1980'lerden beri çalışıyor. O dönem verilen ruhsat sınırlarının dışına hiç çıkılmadı ve çıkılması da mümkün değil. Bugün ne değişti? Madenlerimiz ve santrallerimiz kapanırsa, enerjide giderek daha fazla dışarıya bağımlı hale geliriz. Her geçen gün elektrik faturalarımız artar. Ülkemizin yerli enerji kaynaklarını kullanarak üretim yapan maden ve santral işçileri işsiz kalır. Bugün, maden ve santrallerimizdeki mesai arkadaşlarımız işlerinin başındayken, onların da sesi olmaya geldik. Ne kadar büyük ve güçlü bir aile olduğumuzu göstermeye geldik. Vatanımıza, milletimize, işimize, aşımıza, santrallerimize sahip çıkmaya geldik. Kimsenin alın terimiz üzerinden şov yapmasına izin vermeyeceğiz ve ne olursa olsun madenlerimizi ve santrallerimizi sahipsiz bırakmayacağız."

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 41
  • Suzan 9 ay önce Şikayet Et
    Küresel ısınma varken bir tane ağacın önemi var nefes alamiycak duruma geleceğiz bırakın bu masalları halk ormanını vermiyor vermiycek bir kesim ısrarla ormanları yok etmek istiyor ağaç dikmismis bir ağaç ne kadar sürede yetişiyor bilen varmı yok kardeşim bir zümre her istediğini yapıyor halka ait ormanları toprağı ırmağı da alamaz ağaç yahu orman dan bahsediyoruz şaka gibi
    Cevapla
  • Recep 9 ay önce Şikayet Et
    Şu ormanlardan zengin kısmı elini bir çekse de nefes alsak. Rüzgar enerjisi, nükleer ve güneş enerjisine zaten büyük yatırımlar var. Göynük'teki aksa nin çıkardığı kömürü ve çevreye verdiği zararı bizzat gördüm. Kömür cikarmak için Koca bir alanı yok edeni Rabbim affetmez.
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede istemezük çüler,sorosçular cok.
    Cevapla
  • İbni reşit bin s 9 ay önce Şikayet Et
    Nerde dikmiş acaba 3 milyon fidanı
    Cevapla
  • ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    ormanın yok olmasının önemi hala anlaşılmadı 70 yıldır böyle yağmurlar görülmüş sey değil böyle afetler görülmedi şimdide sıcaklar herşeyi para olarak görenler yarın yaşayacak vatanda bulamaz. almanya dünyada ençok kömür olan devletlerden ama kömür çıkarmayı çoğu yerde durdurdu niye acaba.
    Cevapla
  • Vedat Voski 9 ay önce Şikayet Et
    Yunan Ermeni bile bu kadar kötülük yapmaz. Çünkü bilir yakında oksijen kalmıyacak bu ağaçlar ormanlar çok önemli tüm insanlık için. 10 milyar insan her saniye nefes alıyor O2 alıp CO2 veriyor.Tüm arabalar tüm uçaklar tüm gemiler tüm hayvanlar O2 alıp CO2 veriyor üstüne bu kömür santralleri bunların yerine nükleer güneş ve rüzgar kullanılmalı acilen , cahillik had safhada.
    Cevapla
  • Murat bayrak 9 ay önce Şikayet Et
    Bir zamanlar hesler meselesinde de aynı söylemler vardı herkesi hain ilan ettiler fetö darbe yaptı ak ile kara ortaya çıktı hesler iptal edildi hemen atlamayın yalan taraflı haber ülke çıkarına değil iki kişi kazansın mesele bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!