Yalan haberi yine gündem yaptılar! Cumhurbaşkanlığı'ndan Ali Erbaş açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la ilgili iddiaları bir kez daha yalanladı.

Yalan haberi yine gündem yaptılar! Cumhurbaşkanlığı'ndan Ali Erbaş açıklaması
Yalan haberi yine gündem yaptılar! Cumhurbaşkanlığı'ndan Ali Erbaş açıklaması
GİRİŞ 07.08.2023 18:02 GÜNCELLEME 07.08.2023 18:02
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Bazı medya organları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir" dediği yönündeki gerçek dışı haberleri bir kez daha gündeme getirdi.

BİR KEZ DAHA YALANLAMA GELDİ

Medyada yer alan iddiaları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir kez daha yalanladı.

ALİ ERBAŞ YİNE HEDEF GÖSTERİLDİ

Erbaş, bazı internet siteleri ve sosyal medyada ortaya atılan haberlerde bir kez daha hedef gösterildi. Söz konusu haberlerde Erbaş'ın "Günaydın demek cahiliye dönemi adeti günaydın yerine Essalamü Aleyna ve ala ibadillahissalihin demek gerekiyor" ifadesini kullandığı öne sürüldü.

Kendisinin de 'günaydın' kelimesini kullandığını açıklamıştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Erbaş hakkında ortaya atılan bu iddianın gerçeği yansıtmadığına dair bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir” şeklinde bir açıklamasının olduğu iddiaları gerçek değildir. Ali Erbaş, ilk olarak 2021 yılında ortaya atılan bu iddiayı yalanlayarak kendisinin de “günaydın” kelimesini kullandığını belirtmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 178
  • bülént 8 ay önce Şikayet Et
    İslam düşmanları her an her zaman her ülkede müslümanları kışkırtmak ve kötü göstermek için çalışma içindelerdir sakin sabırlı uyanık olmamızlazım
    Cevapla
  • vatansever 8 ay önce Şikayet Et
    eee hani dezenformasyonla mücadele yasası, terörle mücadele yasası? her türlü alçaklığı, hainliği yapanın yanına kar kalıyor...
    Cevapla
  • Hey Corc Suud 8 ay önce Şikayet Et
    Kızı ve torunları ingilizcesiyle 18 ülke gezmișler az diyor. Vah vahki.
    Cevapla
  • Selam 8 ay önce Şikayet Et
    Müslüman selam verir..... Diğerini kim veririm onuda anla
    Cevapla
  • Nevzat şeker 8 ay önce Şikayet Et
    Müslümanın selamı bellidir diğerleri kuklacı zihniyet ürünüdür
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Müslüman selamı, hıristiyan selamı, yahudi selamı diye selam olmaz. Her insanı dünyanın her yerinde selamlamak sünnettir ve güzel ahlaktır. Bunu siyaset aracı yapmak veya populist kalıplara sokmak, bu şekilde insanları sınıflara bölmektir. Dolayısıyla böyle bir anlayışla yapılan selam samimi olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuk ne anlama geliyor?
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!