İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı

İstanbul Boğazı'nda Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri arıza yapmış, boğaz trafiği geçici olarak çift yönlü askıya alınmıştı. Petrol tankerinin Türkeli Demir sahasına alınmasının ardından Boğaz trafiği yeniden gemi trafiğine açıldı.

GİRİŞ 23.08.2023 12:14 GÜNCELLEME 23.08.2023 12:14

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul'da Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında Rusya’dan Çin’e seyir halindeyken arıza yapan petrol tankeri nedeniyle İstanbul Boğazında gemi trafiği çift yönlü durdurulmuştu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kurtarma Römorkörleri ile makine arızası yaşayan 244 metre uzunluğundaki GUANYIN isimli petrol tankeri, Türkeli Demir sahasına götürülerek demirletildi.

Gemi arızası nedeniyle kapatılan Boğaz trafiği, geminin güvenli alana alınmasının ardından saat 11:20 itibariyle yeniden Güney - Kuzey yönlü olarak trafiğe açıldı.
Türkeli demir sahasına alınan geminin burada beklemede olduğu görüldü.

İSTANBUL BOĞAZI ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILMIŞTI

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği, bir gemideki arıza nedeniyle geçici olarak çift yönlü askıya alındı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, "Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244m boyundaki petrol tankeri için Kılavuz Kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7, İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'