Vatandaş afet derdinde İmamoğlu şov peşinde!

İBB yönetiminin panolarına astığı 'Artık sel olmayacak' söylemlerinin sadece reklamdan ibaret olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İBB ayrıca Başakşehir'deki can pazarını izlemekle yetinirken MASKO'da sadece fotoğraf çektirdi.

Vatandaş afet derdinde İmamoğlu şov peşinde!
Vatandaş afet derdinde İmamoğlu şov peşinde!
GİRİŞ 08.09.2023 08:00 GÜNCELLEME 08.09.2023 08:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İBB yönetiminin gerek Meteoroloji'nin gerekse İstanbul Valiliğinin günlerdir yaptığı uyarılara rağmen yağmur mazgallarında gerekli tedbirleri almaması yoğun eleştiri aldı.

İBB ekiplerinin ihbarlara zamanında müdahalede geç kalması ve kendi sorumluluğunun yükünü ilçe belediyelerine bırakması da vatandaşların tepkisine sebep oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yaptığı açıklamada, taşkınları görmezden geldi.

İmamoğlu, yağışın özellikle İstanbul'un su havzası bölgelerinde yoğunlaştığını bunun İstanbul için iyi bir haber olduğunu belirttiği açıklamasında "Göreve gelir gelmez gösterdiğimiz bilinçli çalışmanın, gerçekten İstanbul için ne kadar mühim bir çalışma olduğunun da altını çizmek gerekir" ifadelerini kullandı.

"FOTOĞRAF ÇEKTİRİP GİTTİLER"

Selin vurduğu İstanbul Mobilya ve Ahşap Eşya İmalatçıları Site İşletme Kooperatifi'nde (MASKO), selin faturası ağır oldu. Mobilya kentindeki mağaza sahipleri 5 ila 10 milyon TL arasında kayıp yaşarken, çoğunluk yardımın geç geldiğini ifade etti.

Selde mağduriyet yaşayan esnaflardan bir kişi, uzak olmasına rağmen bölgeye ilk olarak Tuzla Belediyesi'nin destek gönderdiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise yalnızca fotoğraf çektirip geri döndüğünü aktardı.

Mağaza sahibi şu ifadeleri kullandı:

"İSKİ'yi aradık, gelemeyiz dediler. Herkes gelemeyiz dedi. İlk önce Tuzla Belediyesi'nden geldiler. Sultangazi Belediyesi'nden geldiler. İBB yeni yeni geliyor. Buraya geldiler resim çekilip gittiler."

İşletme sahiplerinden Emre Karcı ise şunları söyledi:

"Bodrumlar su dolu hiçbir gelen giden yok. Site yönetiminde gelen zaten bir şey yok da belediyeden de bir Allah'ın kulu yok. İtfaiye geldi geri gitti. Çok büyük sıkıntılar var burada. Acil ekip gelmesi lazım. Sadece bodrum değil ana girişlerimiz de su dolu. Zararımız parayla ölçülecek değil. Bunların yeniden yapılması 5-6 ay iş gücü kaybı demek. Ürünler hep ihraç ürünleri. Devlete katkı sağladığımız ürünler. Öyle bir değer biçemiyoruz. Bir an önce buraya destek lazım"

KAYNAK: SABAH / BARIŞ SAVAŞ
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • İsmet Çetin 7 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'da yaşayan biri olarak söylüyorum başta fanatik olmayan Vatansever CHP tabanı olmak üzere çevremde Tatilci Ekrem 'e oy verenler bin pişman, fanatik olmayan Vatansever CHP tabanı Tatilci Ekrem'e kesinlikle oy vermeyecek.
    Cevapla
  • Deniz 7 ay önce Şikayet Et
    Hakettiğinle yasamaya devam İstanbul...! Bu musibeti başımıza getiren düşünsün .... Bundan ( EK-RUM )'dan olsa olsa belediye başkanı değil belediye palyaço su olur.... Utanmaz insan. Seçimlere az kaldı bekle EK- RUM az kaldı bekle
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    "Evvelden gerekti tımar, öldü eşek kaldı semer. "diye bir tabir vardır. Afişler hala duruyor galiba: İstanbul'un atık su sorununu çözdük diye. Hâlâ yüze çıksbiliyorlsrsa söz biter
    Cevapla
  • BEYTULLAH 7 ay önce Şikayet Et
    İstanbul un seçim tercihi bir şey diyemeyiz halk seçimlerinin faturasını ödüyor yeni seçim var sizce gene kim gelecek gene chp sonuç değişecek mi hayır
    Cevapla
  • Guru Murat 7 ay önce Şikayet Et
    99 depreminde millet devleti aradı bulamadı. Bugün de İstanbullular büyükşehir belediyesini arıyor ama bulamıyor. Emaneti kime teslim ettiğine iyi dikkat edeceksin. Falakettir, Allah'tan gelene çok bir şey yapamazsın. Tedbir de bir noktaya kadar. Ama yaraları sarma konusunda kim çaba gösteriyorsa ona vereceksin reyini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap