İHH, İsrail'in vurduğu Gazze'ye 2 bin 682 gıda kolisi dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gazze'deki insani yardım çalışmaları kapsamında 2 bin 682 gıda kolisi, 834 battaniye, 11 bin 840 kişilik sıcak yemek, 500 çocuğa kıyafet, 342 hijyen kiti ve 120 paket hasta bezi dağıttı.

GİRİŞ 23.10.2023 17:44 GÜNCELLEME 23.10.2023 19:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle bölgedeki insani kriz giderek derinleşiyor.

İHH ise 2007 yılından bu yana Gazze'de bombalar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilere yönelik insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Vakıf, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 2 bin 682 gıda kolisi, 834 battaniye, 11 bin 840 kişilik sıcak yemek, 500 çocuğa kıyafet, saldırılarda yaralananlara 342 hijyen kiti ve 120 paket hasta bezi dağıttı.

İHH'nın yardım çalışmalarından Gazze'deki 30 bin 794 kişi istifade ederken hastanelere ilaç, tıbbi ekipman ve ambulanslara mazot desteği verildi.

Vakfın Gazze'de bulunan Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, İsrail’in saldırıları nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldiği için hastane ve okul gibi alternatif noktalarda kurulan istasyonlarla günlük 1200 kişilik sıcak yemek üretiliyor.

Gazze halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden "GAZZE" yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 lira destekte bulunabiliyor.

Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise vakfın internet sitesinden çevrim içi bağış yolu ile ya da İHH'nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına "GAZZE" yazarak istediği tutarda yardım yapabiliyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • musafir 12 6 ay önce Şikayet Et
    ihh nasıl gazzeye giriyor?yardım yapabiliyorlarsa ihh aracılığı ile gönderelim.
    Cevapla
  • mel 6 ay önce Şikayet Et
    İhh'nın orda Temsilciliği var, yıllardan beri oralarda,gıda değil nakit yardımlarını online veya banka yada temsilcilikler üzerinden yapabilirsin
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • MEHMET 6 ay önce Şikayet Et
    Diğer derneklerinde haberleri var onları da ana sayfadan yayınlarsanız seviniriz. sizler derneklere eşit mesafede olduğunuzu biliyoruz. teşekkür ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi