Ali Erbaş: Cinayetlere seyirci kalmak insanlığın ayıbıdır

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, cuma namazı hutbesinde Filistin'de yaşananlara dikkat çekerek, "Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen cinayetlere seyirci kalmak hatta destek olmak, bütün insanlığın ayıbıdır" dedi.

Ali Erbaş: Cinayetlere seyirci kalmak insanlığın ayıbıdır
Ali Erbaş: Cinayetlere seyirci kalmak insanlığın ayıbıdır
GİRİŞ 03.11.2023 14:54 GÜNCELLEME 03.11.2023 14:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, Ayyıldız Diyanet Gençlik Merkezi, Hazreti Enes bin Malik Camii ve 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışlarını gerçekleştirdi. Erbaş, daha sonra aynı camide hutbe okuyup cuma namazı kıldırdı. Cuma hutbesinde, Filistinlilerin yaklaşık 1 asırdır kendi vatanlarında baskı, esaret ve zulüm altında yaşamaya mahkum edildiğini söyleyen Erbaş, "Bugün de Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı demeden dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım gerçekleştirilmektedir. Eşi görülmemiş bu soykırımı gerçekleştiren gözü dönmüş caniler, cesaretlerini ümmeti Muhammed'in suskunluğundan ve dağınıklığından almaktadır. Oysa yüce dinimiz İslam, bizleri vahdete çağırmaktadır. Birlik olmaya, birlikte hareket etmeye davet etmektedir. Sadece dualarımızı değil, bilgimizi, gücümüzü, maddi ve manevi imkanlarımızı birleştirmemizi istemektedir" dedi.

'ZULME RIZA GÖSTERMEK DE ZULÜMDÜR'

Yaşananların sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Erbaş, "Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen cinayetlere seyirci kalmak, hatta destek olmak, bütün insanlığın ayıbıdır. Zira kendilerini diğer insanlardan üstün tutan, yeryüzünü özel mülkleri gören zalimler, sadece Müslümanların değil, bütün insanlığın geleceğine kastetmektedir. Ülkemiz, dinimiz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun böyle bir katliama karşı çıkmak insan olmanın gereğidir. Zulüm nerede işlenirse işlensin, zalime dur demek insan olarak hepimizin mesuliyetidir. Çünkü zulme rıza göstermek de zulümdür" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • selami 5 ay önce Şikayet Et
    Iyi diyorsunuz Haydi siz başlayın ümmeti Muhammed'in hilafete ihtiyacı var Hilafet için kolları sıvayın Dünya alimlerini diyanetlerini toplayın Haydi ilk adım sizden en kötüsü Başsız kalmaktan iyidir
    Cevapla
  • İsmailİ 5 ay önce Şikayet Et
    Ey İSLAM alemi ve yetkililer artık konuşmayın. Bir ve beraber olun ve harekete geçin. Kuru kuruya dua ve bedduayı bırakın fiilen harekete geçin ve dua edinki Allah bizlere yardım etsin.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    tskrler
    Cevapla
  • yorgun 5 ay önce Şikayet Et
    intikam almak istiyoruz Cihad Allahu Ekber
    Cevapla
  • fffff 5 ay önce Şikayet Et
    intikam savaşla olur yorgun bey katil israile karşı sözle intikam olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede