Dünyaca ünlü sanatçı Andrea Bocelli: Yeterki barış olsun! Sesimi feda edebilirm

İstanbul'da konser vermeye hazırlanan İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci Andrea Bocelli, "Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim" dedi.

Dünyaca ünlü sanatçı Andrea Bocelli: Yeterki barış olsun! Sesimi feda edebilirm
Dünyaca ünlü sanatçı Andrea Bocelli: Yeterki barış olsun! Sesimi feda edebilirm
GİRİŞ 04.11.2023 22:18 GÜNCELLEME 04.11.2023 22:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci Andrea Bocelli, BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe A.Ş. organizasyonuyla 8 Haziran 2024'te İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak.

Albüm satışlarıyla başarılara imza atan Bocelli, Feriye'de gerçekleştirilen toplantıda, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştireceği "30. Yıl Konseri"ne ilişkin soruları yanıtladı.

Bocelli, stadyumda konser vermenin başka bir heyecanı olduğunu belirterek, "Seyirci sayısı yükselir ve yüksek seyirciye hitap etmek ayrı bir keyiftir. Müziğin bazı bilinmezlikleri var. Tabi statlarda akustiği tam anlamında değerlendirmek kolay olmuyor." dedi.

Sesinin güzelliğinin Allah vergisi olduğunu ama onu korumak ve geliştirmek için büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Bocelli, şunları kaydetti:

"Sesim ve müziğimle formda olmak için gereken ne varsa yapıyorum. İstanbul'da olmak çok güzel. Bunu kısa bir süre konuşarak anlatamam. Burası kısaca anlatılabilecek bir yer değil. Burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Benim içimde bir enerji var ve bunu seyircimde de hissediyorum. İnsanların karşısına çıktığımda kendi kendime soruyorum. 30 sene geçti ve bazen hayret ediyorum. Siz de ülkenizde kültürel farklılıklar olmasına rağmen bunu sanatla ve müzikle birleştirebiliyorsunuz."

Bocelli, müziğin birleştirici bir gücü olduğunu ve yeni diyaloglar açtığını vurgulayarak, "Müzik insan ruhuna hitap eder ve ruhunu etkiler. Dünya çapındaki güncel şartların iyileşmesini için sesimi feda edebilirim. Yeter ki barış olsun ben sesimden feragat edebilirim. Çünkü savaşlar çok aptalca ve savaşları insanlığın hatası olarak görüyorum. Biz tanrının tekliğine inanıyoruz. Herkes kendince ibadet eder. Dünya üzerinde yaptıklarımız çok acı verici. Kendi dini inançlarımızı yaşarken başka inançlara saygı duymamız lazım." ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI SANAT VE MÜZİK KURTARACAK

Usta sanatçının eşi Veronica Berti Bocelli de Andrea Bocelli Vakfının çalışmalarından bahsederek, yardıma ihtiyaç duyan insanlara ulaşmak için müziği bir araç olarak kullandıklarını söyledi.

Veronica Berti Bocelli, Andrea Bocelli'nin daima "Dünyayı sanat ve müzik kurtaracak" dediğinin altını çizerek, "Biz de vakfımızla dünya çapında yardım çalışmaları yapıyoruz. Okulların yeniden inşası konusunda faaliyetler gösterdik. Açtığımız okullarda müziğe önem verdik. Özellikle çocuklara yatırım yapıyoruz, çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir." diye konuştu.

İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente ise Bocelli'yi küçüklüğünden beri heyecanla dinlediğini ifade ederek, Bocelli'nin İtalya'nın muhteşem yönlerini temsil ettiğini ve konseri sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, Ömer Lakay ve CEO Event Genel Müdürü Yaşar Şeki de konuşma yaptı.

Bugüne kadar 4 Amerikan başkanı, 3 Papa ve Kraliyet Ailesi’nin yanı sıra Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası açılış törenlerinde performanslar sergileyen Andrea Bocelli'nin konser biletleri satışa çıktı.

- Andrea Bocelli kimdir?

Birçok ülkede on binlerce kişinin katıldığı konserleriyle katılım rekorları kıran Andrea Bocelli, sanat hayatında birçok ilke de imza attı.

Kariyeri boyunca 6 kez Grammy Ödülü'ne, 6 kez de Latin Grammy Ödülü'ne aday gösterilen Bocelli'nin Hollywood Walk of Fame'de bir yıldızı da bulunuyor.

2013 ve 2016'da ABD Başkanı Barack Obama ve dünyanın dört bir yanından birçok devlet başkanının katıldığı saygın Ulusal Dua Kahvaltısı etkinliğine katılan tek sanatçı unvanını taşıyan Bocelli, 11 Aralık 2017'de New York'taki NASDAQ Borsası'na davet edilerek dünya çapındaki borsalarda işlem görmeye başlayan ünlü "çan çalma" ritüelinin başlatıcısı oldu.

60'tan fazla ülkede 2018'de yayınlanan albümü "Si", ABD ve İngiltere listelerinde uzun süre birinci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.

Bocelli, İtalya Cumhuriyeti tarafından "İtalya Cumhuriyeti Büyük Şövalyesi" unvanıyla onurlandırıldı ve San Marino İtalya Cumhuriyeti Elçisi unvanını aldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ferr 5 ay önce Şikayet Et
    Böyük fedakarlık. Bedava çıksana sahneye birkaç kere de görelim samimiyetini. Herkes boş laf üretiyor. Neymiş Siyonistlere kafa tutuyormuş belki de bizim cenahta parlatılmak için Siyonistler konuşturuyordur bu kullanışlı aparatları olamaz mı?
    Cevapla
  • Gakkos 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonizmin finans sektorleri yahudiye akilalmaz destek saqliyor yediqin ictiqin siyoniste kursun bomba aldiriyor ictiqin taki suya kadar bunu bilerek aliyosak bu dokulen kefene sarilan canlarin vebali bizede bulasti cunku biliyoruz kimin sattiqini kimin urettiqini
    Cevapla
  • Gakkos 5 ay önce Şikayet Et
    Baris quzel ama binlerce can alican bir sehri enkaza cevirecen sonra baris diyicen yok oyle dunya sizin ananiz babaniz evladiniz yarinlariniz yok olsa baris olsun diyen babayiqit varmi bu satten sonra siyonistler icin kefen barisi olur
    Cevapla
  • VatandaŞ 5 ay önce Şikayet Et
    Hâlâ konserlere devam mı, İSTANBUL KONSERLERİ DURSUN,...........
    Cevapla
  • dedeoğlu 5 ay önce Şikayet Et
    İnanç konusundaki saygın fikirleriyle gerçek Laikliği tarif etmiş. Saygı saygı saygı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu