Meteoroloji'den kar uyarısı! İstanbul'da 'Cumartesi' alarmı: AKOM ve Valilikten açıklama

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri sağanak yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı olacak. Batı ve Orta Karadeniz'de sıcaklıklar 2-8 derece artması bekleniyor. İstanbul için de AKOM ve Valilikten uyarılar geldi.

GİRİŞ 25.12.2023 07:45 GÜNCELLEME 25.12.2023 09:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Batı ve Orta Karadeniz'de 2° ila 8° artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 kg/m²), Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (20-30 cm. kar yüksekliği) şeklinde görülmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ FIRTINA

Yeni hava durumu raporuna göre, İstanbul için Cumartesi gününe dikkat çekildi. Megakennte şiddetli fırtına bekleniyor. Özellikle Cumartesi günü fırtına şiddetlenecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yanı sır İstanbul Valiliği ve AKOM'dan da uyarılar peş peşe geldi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: TEDBİRLİ OLUNMALI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşımda "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Batı Karadeniz'de rüzgarın Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sanat bazen yolun sonudur bazen yönü yolun sonunda olan dışa atılır yönü de sanatın yeri.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İnsan zaman tünelinde oğul günün birinde dünyaya geliş şeklimiz kimin elinde bize verilen iman oğula ise kim bilebilir dünya mı yoksa o da bir evin içinde.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Oğul kahve içmez şekerli tütün sever sigara içer kederli kahvesi toplanmaz değerli sigarası tütünü önemli.
    Cevapla
  • Ronaldo 4 ay önce Şikayet Et
    Sen ne anlatıyon aga?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Oğul insan görmüş nefsi var oğulda olan kıymetsiz ama diğerlerinin hepsi var.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Hafta sonuna 15 derece yazıyor kime inanalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...