Benzin istasyonunda sucuk yıkayanların ifadesi ortaya çıktı

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde iki kişi, minibüste sucuk yıkadı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 07.01.2024 20:21 GÜNCELLEME 07.01.2024 20:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Olay, 5 Ocak’ta Gemlik ilçesi Kurtul Mahallesi İstanbul Caddesi’nde meydana geldi. Akaryakıt istasyonuna minibüsle gelen 2 kişi, oto yıkama bölümüne girerek kabindeki sucukları yıkadı. O anlar, istasyondaki bir kişi tarafından cep telefonuyla kayda alınıp, görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Tepkiler üzerine Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Plakadan yola çıkan ekipler, sucukları yıkayan H.H.Y.E. (55) ve F.M.E. (35) ile aracın sahibi İ.Y.K.’yi (48) dün gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’na çekilen araçta İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte inceleme yapıldı.

70 KİLO SUCUK İMHA EDİLDİ

Araç içerisinde bulunan ve yıkanan 70 kilogram sucuk, numuneler alındıktan sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Gemlik'te imha edildi.



İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sucukların üretildiği Afyonkarahisar'daki tesislerin incelenmesi için Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bilgi verirken, jandarmada ifadeleri alınan, sucukları yıkayan H.H.Y. ve F.M. ile aracın sahibi İ.Y., numuneleri alınan sucukların sonuçları çıkana kadar, serbest bırakıldı.

TOSTÇULARA VERMEDEN ÖNCE YIKAMIŞLAR

H.H.Y. ve F.M.’nin, jandarmaki ifadelerinde, minibüste tozlandığı gerekçesiyle sucukları yıkadıklarını söyleyerek, “Üstlerinden yıkadık, zaten çevresi kaplıdır sucukların. Yıkanan sucukları, Gemlik'te iki noktaya ve Bursa'da tostçulara verdik. Sucuklar Afyonkarahisar'dan alındı, faturaları var. Etiketli olması gerektiğinin önemini bilmiyorduk.” dediği öğrenildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • hknslh 3 ay önce Şikayet Et
    imha etmeden önce keşke ne eti olduğunu araştırsaydınız?
    Cevapla
  • ADEM 3 ay önce Şikayet Et
    birşey dikkatimi çekti ilk fotoğrafta 20-25 sıra, jandarma çevirdiğinde 4-5 sıra olan sucuklar imha edilirken 2 sıra. yani kedi burdaysa sucuk nerde...
    Cevapla
  • Beşiktaşlı 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim sadece çok azına el konulmuş, %80 i nerede ??? Göz boyamak için bir sıra asmış. Kalanları nerede !!!
    Cevapla
  • ben 3 ay önce Şikayet Et
    yok yani niye imha anlamıyorum.o kadar hayvan barınağı var.gerçekten mevzuat boş iş.akıllı olun ya .....
    Cevapla
  • Yargı 3 ay önce Şikayet Et
    Sucuklar elbette yıkanır onlar Fermente Sucuk.Ayrıca Bağırsak kurur çatlar düzensiz hava akışı olur bu yuzden ara ara sulanır(Su raporu olan bir işletmede yıkanması gerekir )Kullandığı Su Raporsuz oradan 1 ceza,Etiket yönetmeliğine 1 Ceza,Et ve et ürünleri tebliğinden 1 ceza kısaca serbest...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza