Diyanet'in suç duyurusunda bulunduğu Konak'tan hadsiz cevap! 'Herkes haddini bilecek'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulunulan Şarkıcı Volkan Konak'tan hadsiz bir cevap geldi. Konak, "Herkes haddini bilecek" ifadelerini kullandı.

Diyanet'in suç duyurusunda bulunduğu Konak'tan hadsiz cevap! 'Herkes haddini bilecek'
Diyanet'in suç duyurusunda bulunduğu Konak'tan hadsiz cevap! 'Herkes haddini bilecek'
GİRİŞ 08.01.2024 04:27 GÜNCELLEME 08.01.2024 04:27
Bu Habere 881 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz hafta yayınladığı cuma hutbesi bazı kesimlerin tepkisine sebep oldu.

İÇKİNİN HARAM OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Diyanet'in cuma hutbesinde, “Dinimizde ve kültürümüzde yer almayan yılbaşı eğlenceleri, Noel Baba figür ve kıyafetleri, çam ağacı süslemeleri gibi yanlış tutum ve davranışlardan uzak duralım. Kötülüklerin anası olan alkol, ocakları söndüren kumar, umutları tüketen şans oyunları ve piyango gibi haramlarla sağlığımızı, zamanımızı ve kazancımızı heba etmeyelim.” ifadeleriyle Kur’an ayetlerinde ifade edilen Hristiyanlara benzemenin ve içkinin haram olduğuna dikkat çekilerek vatandaşlara bu konuda hatırlatma yapıldı.

ŞARKICI VOLKAN KONAK'TAN SKANDAL İFADELER

Yılbaşı kutlamalarının dinen uygun görülmemesi üzerine yayınlanan hutbeye Şarkıcı Volkan Konak'tan tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a göndermede bulunan Konak, sosyal medyada Diyanet'in cuma hutbesini hedef aldı.

Konak paylaşımında, "Atatürk’ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat; insanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sekterlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır.Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" dedi.

Diyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusuDiyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusu

DİYANET, ŞARKICI VOLKAN KONAK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Şüphelinin paylaştığı metnin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10'uncu maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı, tahkir edici, sert ve incitici mahiyette İslam dinini ve İslam dinine inananları aşağılayan, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaretlerde bulunulduğunun gayet açık olduğu ifade edildi.

KONAK'TAN HADSİZ CEVAP

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a hakaret eden Volkan Konak, kendisi hakkında bulunulan suç duyurusundan sonra da hakaretlerine devam etti.

'Herkes haddini bilecek' diyen Konak, "Benim ülkem, kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, Onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 881
  • C yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    İslam dinine hakaret eden kuranı yırtan tensiz Danimarkalı dan bu densizin ne farkı var.O hırıstiyan ülkesinde yaşıyor,hirıstiyan.bizdeki musluman bir ülkede yaşıyor biz onu musluman olarak biliyorduk amma İslamin emirlerini aciklamakla görevli bir din adamına böyle gengesiz saldırması kabul edilemez .muslumanlar olarak bu ahlaksiza gereken cevap kanunen acil olarak verilmeli.
    Cevapla
  • Öyle 3 ay önce Şikayet Et
    Evet herkes haddini bilecek
    Cevapla
  • Kanca 3 ay önce Şikayet Et
    Evet herkes haddini bilecek ilk önce sen bileceksin.Burasi Türkiye cumhuriyeti içinde maalesef senin gibi kan... bozuklar çok o yüzden haddini bilmeyene haddini bildirilir.Birde gün gelir can benden den çıkar bir zahmet vasiyet bırak seni cami masallarına taşınma.
    Cevapla
  • @İŞÇİ@ 3 ay önce Şikayet Et
    önce sen haddini bileceksin
    Cevapla
  • Bünyamin 3 ay önce Şikayet Et
    İslama karşı duyduğunuz bu kin ve kibir sizi helak edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?