Bakan Koca'dan Gazze açıklaması! Türkiye bir kez daha harekete geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen Gazzeli hastalara ilişkin, "Bu insani sorumluluğu milletimiz adına yerine getireceğiz." dedi.

GİRİŞ 12.01.2024 01:53 GÜNCELLEME 12.01.2024 01:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Türkiye'den Gazze'ye bir yardım eli daha uzandı.

TÜRKİYE'DEN, GAZZE'YE YARDIM ELİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda bu akşam Mısır'dan Türkiye topraklarına 85 hasta ve yaralı Filistinli'nin getirileceğini duyurdu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gazzeli 85 hasta ve yaralı bu akşam Mısır’dan Türkiye’ye getiriliyor. 106 kişilik refakatçi grubun eşlik ettiği hastalar, ülkemizde tedavi altına alınacak. Bilindiği gibi, Gazze’de sağlık sistemi çökmüş durumda."

İLK UÇAK ANKARA'YA ULAŞTI

Türkiye, Gazzelilere yardım eli uzatmaya devam ediyor. 26 yaralı ile 34 refakatçiyi taşıyan ilk uçak Ankara'ya ulaştı.

Gazze'den 7. tahliye operasyonu kapsamında, MSB Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı A400M tipi uçakla getirilen 56 hastanın sağlık durumları, yolculuk boyunca 10 kişilik UMKE ekibince takip edildi.

Hastalar, havaalanında bekletilen ambulanslarla Etlik ve Bilkent şehir hastaneleri ile Ankara ve Yenimahalle eğitim araştırma hastanelerine sevk edildi.

BAKAN KOCA: BU İNSANI SORUMLULUĞU MİLLETİMİZ ADINA YERİNE GETİRECEĞİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen Gazzeli hastalara ilişkin, "Bu insani sorumluluğu milletimiz adına yerine getireceğiz. Bu mübarek gecede hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Sağlık sistemi çöken Gazze için gayretimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hiç birşey beni mutlu etmiyor onlar hergün bomba altında ve biz seyrediyoruz
    Cevapla
  • Antimulteci 3 ay önce Şikayet Et
    Sen oraya gitsene!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah cc devletimizden razı olsun
    Cevapla
  • Ecrin 3 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Yorum 3 ay önce Şikayet Et
    Allah Devletimize ve milletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • Müslüman 3 ay önce Şikayet Et
    Üfff ben nerden baksan 100 binden fazla yaralı dan, 85 tanesini getirmenin gururunu yaşiyoruz, Allahu Teâlâ Hamas a ve tüm müslümanlar a yardım etsin inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi