Trafik kazasında şehit olan polis Fırat Der için tören yapıldı

Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Fırat Der için tören düzenlendi. Şehit Polis Der'in hem doğum gününde, hem de polis olduğu tarihte vefat ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 14.03.2024 14:25 GÜNCELLEME 14.03.2024 15:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şehit Der'in Türk bayrağına sarılı naaşı Şırnak Devlet Hastanesi morgundan ambulansla törenin yapıldığı İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Törende, şehidin öz geçmişi okundu, İl Müftüsü Ahmet Dilek tarafından dua edildi.
Daha sonra şehidin naaşı ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na buradan da uçakla memleketi Denizli'ye uğurlandı.

HEM DOĞUM GÜNÜNDE, HEM POLİS OLDUĞU TARİHTE ŞEHADETE ERDİ

Öz geçmişinde 13 Mart 1990'da Kars'ta dünyaya geldiği belirtilen Fırat Der'in, doğum günüyle aynı tarih olan 13 Mart 2017'de de Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden mezun olarak Ankara'da göreve başladığı, ardından Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı belirtildi.

Törene, Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, şehidin annesi Serpil Der, babası Casim Der, kız kardeşi Duygu Kutluca, kurum temsilcileri ve polis memurları katıldı.

Törende şehidin yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Şırnak'ta dün meydana gelen trafik kazasında, polis memurları Fırat Der ve İlker Duran şehit olmuş, Oğulcan Kayhan yaralanmıştı.

KAYNAK: AA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM HAMD ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA MASSUSTUR. ALLAH RAHMANDIR. RAHİMDİR. DİN GÜNÜNÜN SAHİBİDİR. ALLAHIM ANCAK SANA KULLUK EDER VE YALNIZ SENDEN MEDET UMARIZ. ALLAHIM BİZLERE KENDİ DOĞRU YOLUNU GÖSTER. KENDİLERİNE LUTUF ve İKRAMDA BULUNDUKLARININ YOLUNU GÖSTER... ŞAŞIRMIŞLARIN ve SAPITMIŞLARIN YOLUNU DEĞİL. AMİN.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Kaza hastalık bahane. Vade doldu. Ailesine sabır dilerim.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allahım Rahmet Eylesin İnşaallah
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin doğum günü ölüm günü polis olduğu gün ne tevafuk aynı güne denk gelmesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama