İstanbul ve Ankara'da bayram yoğunluğuna karşı özel önlem

Bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunu azaltmak için kamyon, çekici, ve tanker cinsi araçların 14 Nisan Pazar günü saat 05.00'ten 15 Nisan Pazartesi günü 05.00'e kadar İstanbul ve Ankara istikametinde seyirlerine izin verilmeyecek.

GİRİŞ 10.04.2024 08:36 GÜNCELLEME 10.04.2024 09:57
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların bayram tatilinin son günü seyirlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından yayımlanan "trafik tedbirlerine ilişkin genelge" kapsamında, bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan Pazar saat 05.00'ten, 15 Nisan Pazartesi saat 05.00'e kadar, seyirlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Yerlikaya, geçişe izin verilmeyecek yerlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"İstanbul istikametine D­-100 karayolu ve O­3 otoyolunda Kırklareli'nden itibaren, D­-110 karayolunda Tekirdağ'dan itibaren, O­4 ve D­-750 karayolunda Ankara'dan itibaren, O­7 (Kuzey Marmara) otoyolunda Tekirdağ ve Sakarya'dan itibaren, D­-100 karayolunda Amasya'nın Merzifon ilçesinden itibaren, D­-160 ve D­-750 karayolunda Ankara'dan itibaren, O­5 otoyolu, D-­575 ve D­-595 karayolunda Bursa'dan itibaren, D-­650 karayolunda Bilecik'in Bozüyük ilçesinden itibaren; Ankara istikametine D­-300 karayolunda İzmir'den Afyonkarahisar'a kadar, D­-260 karayolunda Afyonkarahisar'dan Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine kadar, D-­200 karayolunda Bilecik'in Bozüyük ilçesinden Ankara'ya kadar arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyecek."

Ali Yerlikaya, bu tür araçları kullanan şoförlerin İstanbul ve Ankara istikametine seyahatlerinde belirtilen tarihlere uymalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • aga 2 hafta önce Şikayet Et
    Yerleşim yerlerinde asfalta çıkamasın traktör gibi tarım araçları. Onlar ayrı bir tehlike. Solu işgal etmemeyi şöförlere öğretin..
    Cevapla
  • Türk 2 hafta önce Şikayet Et
    Güzel uygulama olmuşda bende mülteci girişi yasaklandı zannettim
    Cevapla
  • Ersin 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizin derdiniz Müslümanlar
    Cevapla
  • miro79 2 hafta önce Şikayet Et
    geç kalınmış bir karar olsada teşekkürler
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 2 hafta önce Şikayet Et
    Uzun araçlar için alınan bu karar çok yerinde olmuş
    Cevapla
  • Ak partili 2 hafta önce Şikayet Et
    1. Yabancı ülke vatandaşları ülkelerine gitsin 2. EYT yaş sınırı 50 olarak degistirilmeli çarşı pazar 45. 50 yaşında insan dolu EYT den emekli.olmus buna paramı yeter
    Cevapla
  • Kebap 2 hafta önce Şikayet Et
    Daha millet staj çıraklık vs diyor en sonunda 18 yaşına basan herkesi emekli edip kurtulalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza