Tokat depremlerinden sonra tedirgin eden açıklama: Su sıcaklığı 4 derece arttı

Tokat'ın Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, yaşanan deprem sonrası iki bin yılık tarihe sahip olan kaplıca suyunun sıcaklığının 4 derece arttığını söyledi.

Tokat depremlerinden sonra tedirgin eden açıklama: Su sıcaklığı 4 derece arttı
Tokat depremlerinden sonra tedirgin eden açıklama: Su sıcaklığı 4 derece arttı
GİRİŞ 21.04.2024 19:28 GÜNCELLEME 21.04.2024 19:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tokat'ta merkez üssü Sulusaray ilçesinde 5.6, 4.0, 4.4 ve 4.1 olmak üzere yaşanan depremler sonrasında, ilçede bulunan Sulusaray kaplıca suyunun 50 derece olan sıcaklığı 54 dereceye çıktı ve debisinde de artış yaşandı.

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Deprem sonrasında, kaplıcamızın tesislerinde herhangi bir hasara rastlanmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Deprem meydana geldikten sonra yapılan ölçümlerde kaplıca suyunda 4 derece bir artış olduğu tespit edildi. 50 derece olan sıcaklık şu anda 54 derece oldu. 4 derece sıcaklık seviyesinin arttığı tespit edildi. Daha önceden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı. Deprem sonrası ölçümlerde 4 derece artığını fark ettik. Depremden sonra bunların olduğu bilim adamları tarafından söyleniyor" dedi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • -Gözlemcí 1 hafta önce Şikayet Et
    Maden suyu deprem olan yerlerde çok olurmuş..Türkiyede bu nedenle çoktur..ölümler yıkımlar olmasa faydasıda var..
    Cevapla
  • Kaxım 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 1 hafta önce Şikayet Et
    zaten deprem olmazsa kaplıca suları da olmaz madenlerin oluşumuna katkısı vardır. Yani sıkıntı ile birlikte rahmette var.
    Cevapla
  • Chc 1 hafta önce Şikayet Et
    Demekki suyumuz ısınıyor.Biran önce millet olarak tövbe istiğfar etmeliyiz
    Cevapla
  • Vatandaş6060 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu ne kinayeli yorumdur kardeş ya.yurdum insanı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı