Yalçın Topçu'dan, Kırgızistan'a 76 doktor ve hemşire gönderen İÜ'ye tebrik

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, bünyesinde yetiştirdiği 76 doktor ve hemşireyi Kırgızistan'a gönderen İnönü Üniversitesi'ni tebrik etti.

GİRİŞ 29.04.2024 20:52 GÜNCELLEME 29.04.2024 21:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırgızistan'a 76 hemşire gönderen İnönü Üniversitesi ve Prof. Dr. Zakir Azizov'u tebrik etti.

'KARDEŞ KIRGIZ HALKININ DERDİNE DERMAN, HASTALIKLARINA ŞİFA OLMAYA VESİLE OLACAKSINIZ İNŞALLAH'

Kırgızistan'a videolu mesaj gönderen Topçu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türk-İslam Dünyasının evi Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden, daha önce mezun olan Kurmancan Datka Anamızın torunları ve Türk Soyluların Büyük Evladı Cengiz Aytmatov’un evlatları olan,76 doktor ve hemşiremiz ile halen eğitimlerine devam eden siz 11 doktorumuzun, eğitimlerinde emeği geçen üniversitemizin değerli rektörünü, kıymetli hocalarını ve kardeşim Prof. Dr. Zakir Azizov’u en kalbi duygularımla kutluyor ve her birinizi saygıyla selamlıyorum.

Kardeşlerim sizin ana yurdunuz, bizim de Ata yurdumuz olan Kırgızistan’da,
burada öğrendiğiniz bilgilerle  Kardeş Kırgız halkının derdine derman, hastalıklarına şifa olmaya vesile olacaksınız inşallah.

Sizler, burada aldığınız eğitim sonrasında ülkenize gidince yapacağınız hizmetlerle, ayrı beşiklerde büyümüş iki öz kardeş olan, Kırgızistan ve Türkiye'nin de her alandaki birlikteliğine de çok önemli katkılarda bulunacaksınız.

Artık sizler sadece ülkeniz ve halkınız için değil, yedi ayrı kardeş devletin, tek milleti içinde birer rol model ve gurursunuz, yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim olsun.

Allah; Kırgızistan’ı ve Kırgız kardeşlerimizi korusun ve yüceltsin, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin İNŞALLAH."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Engin 2 hafta önce Şikayet Et
    Sizin Türk-İslam dünyasına olan hizmetiniz takdirlerin ötesinde sayın başdanışmanım.Filistin Hamas Siyasi Liderine göndermiş olduğunuz mektup için de bir müslüman Türk olarak şükranlarımı sunuyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Ülker açıkladı: Türk devi BM'de 'örnek vaka' oldu
Diyanet'ten 'Hac' uyarısı! Suudi Arabistan ceza uygulayacak