Başbakan'ın simitçisi davalık oldu!

Başbakan Erdoğan'a simit sattıktan sonra bahşişi tezgâh sahibiyle bölüşmediği için işinden olan simitçinin engellilere tahsis edilen büfede çalıştığı ortaya çıktı..

Başbakan'ın simitçisi davalık oldu!
Başbakan'ın simitçisi davalık oldu!
GİRİŞ 02.01.2009 08:42 GÜNCELLEME 02.01.2009 08:42

Uğur Becerikli haberi

Başbakan Erdoğan'a simit sattıktan sonra Türkiye'nin gündemine oturan Özer Yalnız'ın başına gelenler, "Bu kadarı yılbaşı hindisinin başına gelmedi" dedirtti. Ankara Olgunlar sokakta simit satarken Başbakan Erdoğan'ı karşısında bulan Yalnız, 2 YTL'ye 10 simit satmış 100 YTL de bahşiş almıştı. Yalnız'ın aldığı bahşişi kendisine ayırması nedeniyle, tezgâh sahibi fırıncı tarafından işine son verildiğinin ortaya çıkması, bir başka skandalı daha ortaya çıkardı. Ankara'da simit satmak için yapılan büfeler, Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Halk Ekmek tarafından yalnızca engelli vatandaşlara veriliyordu. Engellilerin, istismar edilmemeleri için büfeleri kendilerinin işletmesi zorunlu tutulurken, Yalnız, engelli de değildi. Büfenin kurada yüzde 80 engelli olan İ.C.K. isimli vatandaşın üzerinde göründüğü ortaya çıktı.

AYNI RENK, LOGOSUZ BÜFE

Engellinin annesi Ayşegül K.'nin, büfeyi kızı adına işletiyor olması gerekiyordu ancak Halk Ekmek araştırdığında bir başka skandal ortaya çıktı. İ.C.K., kendisi sağlık sorunları yaşadığı için doktor raporu almış, büfeyi annesinin işlettiğini Halk Ekmek'e bildirmişti. Zabıtanın yaptığı üç ayrı kontrolde ise büfede anne bulunamayınca, tahsis iptal edildi. Halk Ekmek'in bordo renkli, logolu büfesi ise kaldırıldı. Ancak bir fırın tarafından hemen oraya bir büfe konulduğu tespit edildi. Aynı renk ve modelde hazırlanan büfenin üzerine ise yasal sorunlardan kurtulabilmek için logo basılmadı. Başbakan simit almak için bu büfeyi seçince ise kopya büfenin varlığı fark edildi.

Avukatlar harekete geçti

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, bu büfelerin yalnızca engellilere verilebileceğini ve yalnızca onlar tarafından kullanılabileceğini belirterek şunları söyledi: "Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunurken, zabıta aracılığıyla da büfeyi kaldırttık. Engelli insanları istismar etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Avukatlarımız harekete geçti. Gerekli yasal prosedür hem bu vatandaş hem de onu kim çalıştırıyorsa onun için uygulanacak."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • yurdagül alkan 17 yıl önce Şikayet Et
    Düzgün bir şeye rastlayamıyoruz.. Nereye elimizi dokundursak, lime lime.Başbakanın simit aldığı büfenin hikayesi de dalaverelerle dolu. Arıyoruz,hasret kaldık, ne olur, uygulanmakta olan, düzgün, kanuni, islami bir şeyler gösterin .
    Cevapla
  • Hükümdar 17 yıl önce Şikayet Et
    BİR HUKUK ÖZDEYİŞİ. "Hukuk bir örümcek ağıdır. Büyük sinekler, bu ağı her zaman deler ama küçük sinekler buna takılır kalır." Kimse bişey söylemesin lütfen. Zira, Hukuk uygulanıyor.:))
    Cevapla
  • Muhammed m. 17 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye işte... Bi bahsis verdi diye kacıncı haber bu ya.. Amma abartılıyor kücük seyler!
    Cevapla
  • orhan yaltık 17 yıl önce Şikayet Et
    malzemecilere beleş malzeme. Muhalefet'in manşeti:''Sayın Başbakanın elini attığı yerden yolsuzluk skandal çıkıyor.'' İktidarın manşeti:''Sayın Başbakanımız her nerede olursa olsun yolsuzlukların üzerine tek başına gidiyor.'' Vatandaşın manşeti:''Yeter artııık''
    Cevapla
  • mehmet can 17 yıl önce Şikayet Et
    vay simitçi kardeş vayy.... başbakan arabasından iner,karnı acıkmış olsaki bir simitçi büfesinden simit alır....ve sonra hikayeler başlar...simitçi işinden oldu,simitçi bahşişi paylaşılmadı v.s...Allah'tan başbakanımız bir petrol den doldur bakayım şu bizim makam arabasının deposunu dememiş..yoksa vay o petrol sahibinin haline...sanki ülkenin tüm sorunlarını çözmüşsünüz de sadece bir simitçi meselesini çözmediğiniz kalmış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş milli golcünün peşinde! 15 milyon Euro istiyorlar
Çin'de feci kaza! Helikopter parçalara ayrıldı